CITEȘTI

Încă 16 zile feerice în centrul Sibiului

Încă 16 zile feerice în centrul Sibiului

Distribuie articolul:
Share

Spectacole tradiționale, ateliere pentru copii, colinde și cântece de Crăciun prezentate în centrul Sibiului sub diferite interpretări, repertorii personalizate, spectacole de lumini, luminițe decorative, teatru, patinaj artistic, jocuri distractive, weekenduri colorate pline de distracție sau seri liniștite, acoperite de fulgi de zăpadă. De asta au avut parte cei care au vizitat Târgul de Crăciun din Sibiu în ultima perioadă.

Cu doar două săptămâni înainte de Crăciun, evenimentul rămâne în continuare principala atracție de sezon și poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 – 21:00, până în data de 26 decembrie. Meseriași pe bandă rulantă la Atelierul lui Moș Crăciun.

TCS@silvana-armat-(18)

În prima săptămână, 856 de copii și-au făcut ucenicia la “Atelierul lui Moș Crăciun” învățând totul despre munca frumoasă care se ascunde în spatele unei felii de pâine. Maeștrii brutari de la Panalim le-au spus copiilor poveștile boabelor de grâu și ale făinii și le-au arătat toate stadiile de preparare ale unui produs de panificație.

A urmat apoi seria decoratorilor de turtă dulce de la Boromir. 877 de copii au avut la îndemână bomboane, glazură colorată și multă imaginație, pentru a-și crea propriile turte dulci și s-au descurcat admirabil. Brăduleții de turtă dulce au fost împodobiți după simțul estetic al fiecărui copil, ieșind pe ușile “fabricii de turtă dulce” din Piața Mare. În final, toată lumea a plecat acasă cu o diplomă de calificare și cu “operele de artă” pentru a putea fi evaluate de părinți.

Săptămâna aceasta copiii vor decora, picta și glazura figurine din ceramică: brăduți, steluțe și îngerași iar în ultima săptămână, cei mici vor crea lumânări colorate, strat cu strat, după propria imaginație. Faptul că este folosită tehnica străveche a scufundării în realizarea lumânărilor face ca acest atelier să fie unic țară în rândul atelierelor destinate publicului.

Atelierele lui Moș Crăciun se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate: participarea la ateliere se face de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00, doar în baza unei programări efectuate prin formularul de rezervări ce poate fi accesat online pe site-ul oficial al evenimentului, www.targuldecraciun.ro, în limita locurilor disponibile. Gradul de ocupare al atelierelor este de 98,33%, ceea ce demonstrează un interes ridicat al publicului pentru acesta. Sâmbăta și duminica, atelierele sunt deschise vizitatorilor, fără a fi necesară o programare, între orele 12-20. Intrarea la ateliere se face la oră fixă.

 Urmează weekendul  VERDE

Sub conceptul “Colors of Christmas”, fiecare weekend din perioada Târgului a adus în centrul Sibiului spectacole deosebite, grupate tematic, susținute de artiști din țară și străinătate care au transmis muzical și artistic atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, într-o paletă colorată – de la folclorul românesc până la gospelul american.

Următorul weekend  va fi VERDE iar genul abordat Rock ‘n Roll. “Băieții care cânta cu bucurie joi” de la Joyband și trupa Electric Band, vor înfrunta frigul din Piața Mare, încălzindu-ne sufletele cu un repertoriu internațional de exceptie. Cele două trupe vor face o trecere în revistă a celor mai frumoase cântece de Crăciun interpretate de Elvis Presley, Shakin’ Stevens, Bon Jovi, Chris Rea, Taylor Swift și alții.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Fundația AU-RO Austria Pro România în parteneriat cu A1 Events. Este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 Contact: Sergiu Olteanu 0730/030.744

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share