Păpușile Tatianei Ovcinnikova

Distribuie articolul:
Share

Azi am să vorbesc despre un artist de păpuși și membru al Uniunii Artiștilor din Rusia, Tatiana Ovcinnikova.

Locuiește și lucrează în Permi. Este pasionată de păpuși, sau mai bine zis de sculpturile în tehnica textilă din anul 1977, până atunci a lucrat cu piatră și grafică. Țesăturile o atrag pe Tatiana prin posibilitățile nemărginite de lucru pe care le oferă, prin textura și densitatea de culori. Este un material de lucru atît de comod și drag inimii!

Subiectele pentru realizarea compozițiilor Tatiana le alege după interesul propriu. Acestea pot fi istorii din biblie sau o poveste de dragoste între un bărbat și o femeie. De aceea păpușile ei sunt pe departe păpuși pentru copii. Tatiana lucrează într-o continuă plăcere. Optează pentru minimalism întru rezolvarea subiectului, dar câteodată are dorința de a-și da frîu liber imaginației și începe să combine diverse materiale, culori, detalii decorative. Iar dacă păpușa e nereușită, chiar la etapa de idee, renunță la ea definitiv.

„Probail – spune Tatiana – compozitia textilă nu transmite tot dramatismul ideei cu care a fost creată, dar tocmai aceasta îmi doresc – în continuare vă rămâne să dezvoltați singuri ideea”.

Tatiana Ovcinnikova

Tatiana Ovcinnikova 2

Tatiana Ovcinnikova 3

Tatiana Ovcinnikova4

Tatiana Ovcinnikova5

 Text preluat de pe artdolls.ru

Tradus de Gaby Galamaga

 

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share