Jeremy May și bijuteriile literare

Distribuie articolul:
Share

Salut, Rucsi sunt, astăzi vi-l prezint pe britanicul Jeremy May, care a cucerit piața bijuteriilor handmade cu o idee originală, inspirată din viața sa.

În 2007, la împlinirea primului an de căsătorie alături de soția sa Eva, Jeremy s-a gândit să îi confecționeze acesteia un inel din hârtie, care să evoce denumirea Nunții de hârtie.

EVA

 

Ideea sa a fost reușită și a avut un ecou pozitiv în handmade. Determinat de acest prim succes, a abandonat jobul său de designer peisagist și a început să lucreze la o colecție de bijuterii de acest gen, care în 2009 a fost expusă în Londra, Paris, Osaka, Atena și Sankt Petersburg.

Recunoaște că este autodidact. Metodologia ne-o poate explica, însă procesul de laminare al bijuteriilor nu vrea să îl divulge 🙂 Cartea are o importanță deosebită, trebuie să fie veche, filele și tipul imprimării acesteia trebuie să fie deosebite, de aceea în momentul în care primește o comandă, se ocupă personal de alegerea cărții dintr-un anticariat din apropierea atelierului său. Apoi cartea trebuie citită în căutarea paragrafului cheie care îi furnizează informația despre cum va arăta bijuteria respectivă. În momentul în care știe cum va fi designul, face schița și apoi taie cu un cuțit special fiecare filă în parte. La final foile sunt unificate și laminate. Procesul de uscare durează circa 7 zile și apoi bijuteria este șlefuită.

Întrebat cum putem convinge femeile să poarte cu încredere bijuterii din hârtie, Jeremy a răspuns: ”bijuteriile create de mine până acum sunt ideale pentru a cânta în ploaie, dar nu pot fi purtate la scuba diving”.

Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share