CITEȘTI

Ep. 30 Aleg să port produse made in Ro: Gabriela T...

Ep. 30 Aleg să port produse made in Ro: Gabriela Toma

Distribuie articolul:
Share

Pe Gabriela am avut onoarea să o cunoaştem în cadrul Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia 2014 din Bucureşti şi ne-am dat seama că este unul dintre designerii tineri din Ro ce cred cu tărie în conceptele de creaţie unicat şi branding personal. Ne place modul în care îşi prezintă lucrările şi de fiecare dată le purtăm sau le oferim cadou cu drag!

Nume, prenume:   Toma Gabriela

Detalii despre tine: Am absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universităţii „Ion Mincu”- Bucureşti, şi, încă din facultate, lucrez în domeniul proiectării urbane. Sunt pasionată de grafică şi ilustraţie, activităţi cu care momentan îmi ocup timpul liber. Din această pasiune s-a născut şi proiectul „Șapte Pisici„, în cadrul căruia încerc să aplic diverse idei experimentând cu diverse modalităţi de exprimare (modelarea lutului, crearea de bijuterii şi accesorii, pictura pe ceramică, etc) .

1Broşă realizată de Iuliana Asoltanei

Fotograf : Gabriela Toma

Meseria de bază: Urbanist

Designerii/Artizanii preferaţi: Mădălina Andronic (The Awesome Project), Iuliana Asoltanei , Jasmin Blanc , Morgod, Claudia Chindea (Nerve Tonic) , Lady Magpie.

2Broşă realizată de Iuliana Asoltanei

Fotograf : Gabriela Toma

3Colier realizat de ” Bijudesign”

Fotograf : Gabriela Toma

Aleg să port produse unicat pentru că: întotdeauna am apreciat efortul depus de artizani pentru crearea unor produse deosebite . Fiecare îşi ilustrează ideile în propriul stil, folosind tehnici diferite, astfel încât, obiectul rezultat are o notă personală, spune o poveste. Astfel, un accesoriu creat manual, unicat, comunică un mesaj mai complex ( legat atât de cel ce l-a creat , cât şi de cel ce îl poartă). Îmi place să mă înconjor cu astfel de obiecte pentru că ele mă inspiră, îmi stimulează imaginaţia şi mă ajută în exprimarea propriilor idei.

4Broşă „Șapte Pisici” ( folosită ca accesoriu pentru păr)

Fotograf : Gabriela Toma

Rubrica ”Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Diana

    26 februarie

    Cat e de draguta brosa din poza finala, cea folosita in par <3

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share