CITEȘTI

Ep. 33 Aleg să port produse made in Ro: Diana Rogo...

Ep. 33 Aleg să port produse made in Ro: Diana Rogojan

Distribuie articolul:
Share

De 8 martie vă prezentăm la rubrica Aleg să port produse made in Ro, un nou interviu, de data aceasta cu Diana Rogojan – fashionista din spatele blogului www.dianarogo.ro. Sperăm să vă inspire răspunsurile ei şi mai ales azi, pe 8 martie să purtaţi cu mândrie, dragi domniţe şi domnişoare produse made in Ro.

Nume, prenume: Rogojan Diana, dar activez online cu varianta prescurtată a numelui de familie, respectiv “Rogo”.

5 1 2 3.-jpg 4Diana poartă o rochie de la Xenia Design, probă de rochie pentru Fashionality event.

Detalii despre tine: Mezina familiei, m-am născut la începutul verii ’93 în Cluj-Napoca.

21 de ani mai târziu sunt studentă la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, la linia germană a secţiei de relaţii internaţionale.

Am ales acest drum academic ţintind o cariera diplomatică la finalizarea studiilor, însă pasiunea pentru frumos şi nevoia de exprimare m-au îndemnat să încep un blog personal în timpul liber. Acesta a ajuns în scurt timp să-mi reordoneze valorile şi sa-mi schimbe cerinţele de la viaţă.

Aşa cum studiul universitar m-a ajutat să mă formez într-o persoană mai tolerantă şi să am o înţelegere de ansamblu a ceea ce înseamnă legăturile inter-umane, aşa m-a ajutat şi blogul să-mi antrenez simţurile, să privesc mereu spre răsărit şi să pun preţ pe lucrurile mărunte.

img3 IMG1jpg img2Diana poartă o rochie de la Xenia Design

Deşi sunt la început de drum, am avut mereu grijă ca ambele puncte de interes să primească suficientă atenţie, astfel încât rezultatele academice se menţin de la bun început la un standard înalt, iar blogul câştigă din ce în ce mai multă popularitate.

Meseria de bază: Student, Blogger la DYROGUE ( www.dianarogo.ro )

Designerii/artizanii preferaţi: Pot să spun că sunt o căutătoare de comori. Îmi place să descopăr de una singură potenţialul unor creatori, unor piese sau ale unor idei inovative şi să le aduc la lumina. Partea cea mai satisfăcătoare este când acestea par să vină la mine.

Încurajez în mod special tinerii, motiv pentru care mă duc cu drag la galele Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi sunt mereu impresionată de creativitatea de care dau dovadă designerii prin colecţiile lor.

Mihaela Ciobanenco se numară printre proaspeţii designer locali care-mi sunt aproape de suflet. Pentru ţinute formale am colaborat în repetate rânduri cu Diana de la Xenia Design şi s-a lăsat mereu cu artificii! Ar mai fi mulţi de enumerat şi laudat, printre care aş mentiona-o şi pe Iulia Sasu, a cărei rochie florală a fost în ton cu latura mea romantică, atunci când am luat parte la Gala Tineri pentru Tineri din pozele de mai jos.

a

Diana poartă o rochie de la Mihaela Ciobanenco

04 03Diana poartă o rochie de la Iulia Sasu

Dincolo de partea vestimentară, sunt mândră să spun că avem mulţi oameni valorosi în Cluj şi în ţară. Consider ca aceştia trebuie pretuiţi şi susţinuţi, atât de comunitatea de bloggeri, de media, cât i de consumatori.

Și de ce nu am face-o? Eu ador să-mi beau cafeaua de dimineaţă dintr-o cană primită de la o domnişoară din Sibiu, pe care a realizat-o manual. Un alt exemplu recent ar fi o mână de tineri care au făcut un sistem de scrisori în stil vintage, de la livrezdragoste.ro .

canaCana este de la KDHandmade.

scrisoScrisoarea în sticluţă este realizată de livrezdragoste.ro

Aleg să port produse unicat pentru că: Ţine de natura umană ca fiecare individ să-şi dorească atenţie. Dorinţa de a ne distinge, de a fi remarcaţi şi de a fi apreciati ne conduce într-un fel sau altul viaţa. Această nevoie se manifestă diferit de la om la om, însă cred că cei ce pun preţ pe imaginea exterioară vor fi încântaţi în special de obiectele unicate, întocmai din această cauză.

Eu mă număr printre aceşti oameni. O idealistă fiind, cred că cel mai aproape de perfecţiune putem ajunge prin a găsi un echilibru între persoana noastră interioară şi cea pe care o afişăm în public. Îmi plac oamenii avangardişti, fashionistele incurabile şi apreciez când imaginea reflectată e una consistentă. Pe de altă parte, nu cred că ai cum să poţi arăta cât de colorată ţi-e mintea, când porti haine lipsite de personalitate, de istorie sau de o viziune aparte.

Întradevăr, nu toată lumea are curajul să iasă din tipar, ceea ce nu este în mod necesar un lucru negativ. Însă un produs realizat cu gândul la tine se încarcă cu o energie pozitivă, având un ton mult mai personal. Iar eu asta cred că ne lipseşte. Produse care să ne facă să ne simţim noi înşine şi să ne formăm o identitate numai a noastra.

Pe acestea le putem gasi însă la oameni ca noi, cu o poveste pe care o intipăresc în produsele pe care le creează.

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim stil cu voi.

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share