CITEȘTI

Mister Finch – bărbatul care coase creaturi ...

Mister Finch – bărbatul care coase creaturi de poveste

Distribuie articolul:
Share

Mister Finch este un artist din Marea Britanie, care actual locuiește și activează în Leeds, Yorkshire. Nu are studii aprofundate în artă sau design decât un scurt curs de artă pe care l-a făcut câțiva ani în urmă. Tot ce face acum, a învățat singur și pentru asta merită tot respectul. Sunt absolut fascinată de lucrările lui și vă invit și pe voi să-l cunoaștem în detalii.

misterfinchinsecte

A experimentat cu mai multe domenii artistice și s-a oprit la cusut, pentru că anume aici se regăsește. Florile, insectele, păsările sunt sursele lui de inspirație deoarece îl fascinează prin ciclul lor minunat de viață, cuiburile extraordinare și comportament.

misterfinchpasari

Folclorul britanic este la fel atât de frumos și bogat în povești fabuloase, că nu încetează să-l inspire. Umanizarea animalelor îmbrăcându-le și încălțându-le, este ceva ce, Mister Finch a făcut tot timpul, imaginându-și cum acestea prind viață noaptea.

misterfinch2

Crearea și efectuarea lucrurilor a fost tot timpul foarte importantă pentru Mister Finch, și adesea o ușurare enormă pentru el când ceea ce gândește prinde viață.
Este o adevărată plăcere pentru acest artist procesul de vânare a lucrurilor pentru creațiile lui… tot ce-i pierdut, uitat sau găsit are loc în ceea ce face el.

misterfinchrabbits

Cele mai multe din lucrările lui sunt efectuate din materiale reciclate, care oferă multă autenticitate și farmec. O poveste cusută, țesută.
Tapițeriile din catifea dintr-un hotel vechi, sau rochia de mireasă uzată, un șorț de epocă, resturi de fire, țesături și hârtie, toate devin păsări, animale și insecte în atelierul plin de cărți, borcane de sticlă și pisici obraznice, al domnului Finch.

Text tradus și adaptat de Gaby Galamaga
Sursa de fotografii și informație: mister-finch.com

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share