CITEȘTI

Ep. 35 Aleg să port produse made in Ro Mihaela Pas...

Ep. 35 Aleg să port produse made in Ro Mihaela Pascu (Wolf25)

Distribuie articolul:
Share

Noi ne-am îndrăgostit de creaţiile Wolf 25 înainte de a le vedea live expuse la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia de Bucureşti. Interviul Mihaelei pentru această rubrică este la fel de insolit, precum lucrările sale şi fotografiile produselor de autor pe care le propune pe site-ul său.

Nume, prenume: Pascu Mihaela

Detalii despre tine: Manager proiecte online, redactor manager.ro şi designer bijuterii WOLF 25

Meseria de bază: traducător şi editor (absolventă a Masteratului de Teoria şi Practica Editării de Carte)

Designerii/artizanii preferaţi: Alma Bravescu (NOON), Adelina Petcan (bijuterie), Roxana Davidescu (bijuterie), Adelina Ivan, Irina Moise (bijuterie).

1Mihaela poartă o creaţie Alma Bravescu, designerul brandului NOON.

Aleg să port produse unicat pentru că  înţeleg munca şi valoarea unui produs creat de o persoana şi nu într-o fabrică, în serie.

Îmi dau seama că ceea ce alege un om să creeze poartă cu sine o mare parte din personalitatea acestuia, din emoţiile şi trăirile respectivului.

Cred că aceleaşi impresii le am şi când găsesc un obiect vintage sau cumpar cărti din anticariat şi mă gândesc imediat la fostul sau foştii proprietari. Obiectele lucrate manual au o încărcătură emoţională puternică şi cred că asta se vede în rezultat.

2Mihaela poartă o creaţie Alma Bravescu, designerul brandului NOON.

Sunt mulţi oameni care simt aceste emotii şi care mărturisesc, atunci când cumpără ceva lucrat de un designer, că înţeleg felul în care îi transformă sau chiar îi completează o piesă la care s-a lucrat săptămâni sau luni întregi.

Si mai cred că cei care sunt designeri sau încearcă să pornească pe acest drum sunt cei care încearcă să trăiască în armonie cu ceea ce simt că ar trebui să faca şi nu fac. Asta este si ceea ce simt eu, având tot timpul proiecte de design în paralel cu jobul full-time. Până la momentul în care designul va deveni full-time cred că mai e un drum lung.

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim stil cu voi.

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Comentariile sunt oprite pentru acest articol

Share