Colecţie de autor: Oana Cucu

Distribuie articolul:
Share

Ne face plăcere să vă prezentăm o nouă colecţie de autor, de data aceasta colecţia Oanei Cucu.

Into the Blue – de Oana Cucu

-colecție disertație 2015-prezentată pe podiumul Teatrului Național Timișoara în cadrul Galei Absolvenților iulie 2015; in cadrul concursului online internațional “Fashion Crowd Competition”; pe paginile revistei Whisper Magazine nr 12; și nu în ultimul rând la Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs Timișoara (brand Onibon).

into the blue_oana cucu (6)

Conceptul colecției

Into the Blue este o colecție inspirată din lumea acvatică, de cromatica sa și de formele vietăților marine. Faptul că de peste 50 ani omul își îndreaptă atenția spre explorarea spațiului cosmic, însă acesta nu a explorat decât 5% din suprafața oceanului si din frumusețea necunoscută a spațiului marin, m-a îndemnat la realizarea acestei colecții pentru a aduce în prim plan o parte din această lume.

Fiecare specie acvatică, de la cele mai mici bacterii la cele mai mari viețuitoare, este unică. Nu dimensiunea sau culoarea lor le fac forme de viață speciale, ci genetica lor, capacitatea de a supraviețui schimbărilor de mediu, de a se dezvolta sau evolua.

Pe lângă sursa generală care o reprezintă mediul acvatic, colecția pune accent pe unul dintre spectacolele oferite de această lume și anume bioluminescența. Deși scopurile ei sunt diverse, de apărare sau atacare a altor specii, această capacitate a vietăților de a lumina este considerată fascinantă mai ales fiind rezultatul adaptării la un anumit mediu nefavorabil – întunericul adâncurilor.

into the blue_oana cucu (9) into the blue_oana cucu (8) into the blue_oana cucu (7) into the blue_oana cucu (11) into the blue_oana cucu (10)

Diversitatea lumii acvatice este redată prin alăturarea suprafețelor texturate într-o cromatică de nuante de albastru. Peste toate țesăturile folosite, fie brocard, mătase sau tafta, am intervenit fie cu elemente tridimensionale sub formă de corali din organza sau solzi din denim, fie cu elemente imprimate care să reacționeze la lumina ultravioletă. Invizibile la lumina normală, aceste imprimeuri UV dau viață ținutelor, arătând un strop din magia adâncurilor oceanului unde au loc spectacole incredibile de bioluminescență.

into the blue_oana cucu (3) into the blue_oana cucu (2)

Colecția Into the Blue este o călătorie în adâncul oceanului, spre o lume relativ necunoscută care a fost imaginată în urma teoriilor științifice și documentarelor urmărite, este o călătorie spre o lume extrem de spectaculoasă în care nimic nu este plictisitor sau monoton, spre o lume “vie”, dinamică, de la care nu te mai saturi să îți iei ochii și pe care nu o poți cuprinde într-o singură privire.

into the blue_oana cucu (4) into the blue_oana cucu (5)

Designer & styling: Oana Cucu https://www.facebook.com/onibonfashion

Fotograf: Amalia Gaiță https://www.facebook.com/amaliagaita

Model: Cristina Siminiceanu https://www.facebook.com/cs.simina

MUA: Bojita Ilici https://www.facebook.com/Bojita-IliciMake-up-Artist-300316096813459/

***

Vă recomandăm să ne trimiteţi şi voi poze din colecţiile voastre şi comunicatele de presă pe [email protected] pentru a le prezenta cu drag, cititorilor Revistei Atelierul. Te invităm să ne trimiți  povestea noii tale colecţii (minim 4 paragrafe, scrisă cu diacritice, salvată în format .doc) & 10 poze (maxim 300 Kb/imaginea, 900 x 600 pixeli) reprezentative (neapărat cu numele fotografului, modelului, make-up artist) la [email protected]

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share