CITEȘTI

Ep 44. Aleg să port produse made in Ro: Rada Urech...

Ep 44. Aleg să port produse made in Ro: Rada Ureche (Atelier Jamais)

Distribuie articolul:
Share

Ne plac bijuteriile realizate de Rada, de fiecare dată la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs suntem surprinse de noile ei colecţii. Ea poartă cu mândrie produsele realizate de ea, şi mai ales creaţii ale designerilor din România.

Prenume, nume: Rada Ureche

8

Cercei Atelier Jamais, foto Ciprian Suarasan

Mini CV: Am absolvit facultatea de Drept şi cea de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Babeş-Bolyai, bijuteria fiind pentru mine o simplă pasiune. Totul a pornit într-o zi în care mi-am spus că aş vrea să învăţ mai multe despre bijuterie, după care am urmat cursurile şcolilor de bijuterie contemporană “Assamblage” şi “Lupu”. După terminarea cursurilor mi-am utilat propriul atelier, iar de atunci bijuteria a devenit domeniul meu de bază şi acum, după doi ani, nu aş putea să mă văd făcând altceva decât bijuterii.

Foto:

  1. Geantă Nena Design, bluză roşie Arina Varga, foto Ciprian Suarasan
  2. Pălărie Lucia M, foto Laura Simion
  3. Pălărie Lucia M, rochie Arina Varga, foto Laura Simion
  4. Pandantiv Atelier Jamais, bluză neagră de la Arina Varga, foto Ciprian Suarasan
  5. Inel Atelier Jamais, foto Ciprian Suarasan
  6. Inel Atelier Jamais, cămaşă albă de la  Arina Varga, foto Ciprian Suarasan

Meseria de bază: jurist

Designeri preferaţi: Arina Varga (după cum se vede şi din poze), Oana Lupaș, Hotstepper, Mihaela Glăvan, Andreia Popescu, Alis Lalu şi, de ce nu, eu 🙂

10

Broşă Atelier Jamais, foto arhiva personală

Aleg să port produse made in RO pentru că fiecare produs creat are în spate o poveste pe care o afli atunci când vorbeşti cu designerul, totul devenind astfel mult mai personal. Pe de altă parte, ca designer român de bijuterie, consider că este extrem de important să ne sprijinim unul pe celălalt, indiferent de domeniul în care activăm, pentru că, în opinia mea, doar împreună putem să ne dezvoltăm şi să creştem.

7

 

Sacou şi bluză Arina Varga, broşă Atelier Jamais, foto Ciprian Suarasan

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim acest stil cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share