CITEȘTI

Ep. 43 Aleg să port produse made in Ro: Oana Nico...

Ep. 43 Aleg să port produse made in Ro: Oana Nicoleta Both

Distribuie articolul:
Share

Am cunoscut-o pe Oana la prima ediţie a Nopții Albe a Creatorilor şi Designerilor de Produs din Cluj Napoca şi ne-a plăcut vibe-ul ei şi mai ales sinceritatea cu care a scris despre evenimentul nostru pe al ei site. La Untold Festival ne-am regăsit la conferinţele de presă şi continuăm de atunci să colaborăm, informându-ne reciproc despre evenimentele pe care le organizăm și la care participăm.

Nume, prenume: Both Oana Nicoleta

Detalii despre tine: Bloggeriță curioasă de tot ce se întâmplă în jur, în special în aria de evenimente și on-line. Coordonez un proiect local, Cluj Greeters, care este destinat turiștilor atât de mult cum este destinat orașului. Ador să trăiesc viața la maxim, iar apoi să îmi trag suflul cu o cană cu cafea în mână și să scriu despre toate lucrurile pe care le-am văzut în fața ochilor.

Meseria de bază: Teatrolog

Designerii/creatorii preferaţi:

Whoabi Sabi – care mă inspiră întotdeauna cu o multitudine de haine, cu ajutorul ei am descoperit neopren-ul în vestimentație, iar acesta este un lucru la care nu mă așteptam.

Rada Ureche – bijuteriile făcute de ea mi-au plăcut dintotdeauna.

Iulia Cadarinelele și cercetii din oțel și fier mi se par superbe. Pe de altă parte, este foarte deschisă la idei noi, de aceea mă gândesc serios să începem o colaborare mai strânsă pentru o colecție de inele din fier pentru mine.

Teona Drăgan – accesoriile fimo nu m-au impresionat în mod special în general, dar când am văzut ce lucruri frumoase, câtă pasiune și culori are această fată, am devenit un fan instant.

Corina Coroi – lucrează cu piele și face lucruri foarte frumoase, poșetuțele și săndăluțele sunt perfecte. Îmi place că este deschisă și la proiecte neconvenționale.

Adam Otilia –  mă inspiră prin combinațiile ei cu textil. Mă inspiră destul de mult încât să cred, pentru un moment, că pot și eu să creez minuni cu textil.

Aleg să port produse unicat/made in Ro pentru că:  mă mândresc cu ceea ce putem noi ca și popor să inspirăm și să inovăm în design. Dacă nu fac parte dintre oamenii care îi susțin pe toti micii întreprinzători, care își lasă inspirația și sufletul în munca lor, atunci cum pot să mă aștept ca alții să aibă încredere în ei, să îi susțină. Aleg să mă mândresc întotdeauna pe oriunde pot, cu produsele unicat pe care le am, fie că sunt inele, cercei, haine sau papuci, ele trebuie valorificate la adevărata lor muncă, iar reclama pe care o face o persoană când se mândrește cu ceva unicat este perfectă.

Produsele unicat, sunt cele care te asigură, pe tine a persoană, că o să ieși în evidență ca fiind diferit, iar apoi, o să spui cu mândrie: știu un artist care poate să-ți facă ceva asemănător dar care să ți se potrivească cu caracterul.

Fotografiile sunt din arhiva personală a Oanei

Colier de la  Teona Drăgan ,

Tricou & hanorac de la WhoabiSabi,

Inel de la Iulia Cadar,

Papion & Minion de la Otilia Adam

***

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim acest stil cu voi.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Comentariile sunt oprite pentru acest articol

Share