Tutorial ” Bijuterii Inimoase”

copilarim-bratara
Distribuie articolul:
Share

Bine v-am regăsit!
Anul acesta m-am gândit să fac câteva mărțișoare din plută. În timp ce le decoram, o mulțime de inimioare își făceau apariția înveselind cerculețele din plută. Am zis că este pesemne un semn, un semn că ar fi cazul să fac un tutorial în care să vă arăt cum puteți face bijuterii inimoase, pentru a le dărui cuiva drag. copilarim-brataraIată ce am folosit pentru a crea brățara inimoasă:
* un cerculeț din plută
* două tortițe pentru cercei din cupru ( sau orice alt sistem de prindere aveți la îndemănă 🙂 )
* mărgeluțe de lemn roșii și verzi ( eu am avut nevoie de 12 )
* două zale
* un obiect ascuțit pentru a găuri pluta
* fir de acril pe care se înșiră mărgelele
* o croșetă
* vopsea acrilică și marker pentru a decora pluta

copilarim-brataraPentru început am decorat pluta. Am vopsit cu verde fața decorațiunii și mărginile. Când s-a uscat am adăugat puțin alb. Un fel de trecere de la iarnă, către primăvară. Inimioarele le-am desenat când s-a uscat albul. Am folosit un marker roz neon.
Pentru a găuri pluta am folosit ustensila din imaginea de mai sus :). Am prins două zale după cum veți vedea în imaginile de mai jos.

copilarim-brataraAm ales ca element central cerculetul din plută. De o parte și de cealaltă am folosit mărgeluțe din lemn. Firele pe care am înșirat mărgeluțele le-am reciclat de la un alt proiect.

copilarim-brataraDupă ce am atașat cele două zale am încept să înșir margeluțele. Am pus firul de acril în două, înnodând după fiecare mărgeluță. La capăt am adăugat prima tortiță pe care am strâns-o și legat-o pentru a forma o buclă. În acea buclă intră capătul celeilalte tortițe formând astfel închizătoarea.
Puteam desigur folosi si un sistem de închidere cumpărat, dar nu aveam decât argintiu și nu se potrivea cu restul elementelor, așadar am improvizat! 🙂

copilarim-brataraAm trecut la cea de-a doua parte a brățării, repetând pasul de mai sus. În imaginea de mai sus, puteți vedea cum treceam firul pus în două printr-o mărgeluță, cu ajutorul unei croșete, urmând să realizez apoi un nod și să adaug o altă mărgeluță. După ce am terminat de pus mărgelele și atașat cea de-a doua tortiță asigurând bine capătul firului, brățara a fost gata:

copilarim-brataraPentru colierele inimoase am folosit:
* cerculețe din plută
* zale
* un obiect ascuțit pentru a găuri pluta
* fir de acril pe care se înșiră mărgelele
* vopsea acrilică și marker pentru a decora pluta

colier-cu-inimiAm decorat pluta, pictând inimioare. După ce s-a uscat vopseaua, am trasat conturul cu pixuri cu gel, având grijă să potrivesc culorile.

colier-cu-inimi-0Am găurit pluta și am legat elementele două câte două cu ajutorul unor zale pe care le-am strâns cu un clește. Tot ce am mai avut de făcut a fost sa leg de capete un fir în degrade și colierele au fost gata:

colier-cu-inimi colier-cu-inimiDiferența dintre ele este că unul are elementele prinse mai strâns și stă drept, pe cand celălalt le are mai slab prinse și atunci formează un semicerc.

colier-cu-inimi

Am realizat si doua mărțișoare inimoase – am pictat pentru început baza, apoi  o inimă pe care am conturat-o și la final am adăugat o za:

martisoare-cu-inimi

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share