CITEȘTI

Tutorial „ Coronița lui Rudolph ”

Tutorial „ Coronița lui Rudolph ”

Distribuie articolul:
Share

Timpul trece parcă zboară (la fel ca săniuța din poezia copilăriei mele) și iată-ne ajunși în Ajunul Crăciunului. Mai avem însă timp pentru o decorațiune mititică, așa, pentru suflet.
Anul trecut am realizat un articol inspirațional despre Coronițele de Crăciun și am realizat tutorialul  coroniței omului de zăpadă. Anul acesta vă propun o idee inspirată de simpaticul ren Rudolph.

Iată ce materialele am ales să folosesc în acest proiect:
❆ fetru
❆ o mini coroniță croșetată și decorată cu margeluțe de nisip
❆ carton (pentru bază)
❆ bandă dublu-adezivă (sau orice alt lipici care să lipească bine elementele pe bază de fetru)
❆ diferite elemente decorative din plastic, lemn;
❆ panglică
❆ ac, ață, creion și foarfecă
❆ bumbac pentru umplutură

Primul pas a fost să creez baza coroniței. Am trasat pe carton conturul și am decupat forma de cerc. Coronițele cu bază de carton se așează foarte frumos dacă le agățăm pe ușă, sau pe perete.

Dimensiunile le alegeți voi, în funcție de locul unde vreți să așezați coronița, dar și de materialele pe care urmează să le folosiți. Eu am folosit fetru de data aceasta, pentru ambele fețe ale coroniței.

Decupăm două cercuri din fetru, care să aibă aproximativ jumatate de centimetru în plus atât pe interior, cat și la exterior, față de suportul de carton.

Lipim cartonul pe cercul din fetru care va fi spatele decorațiunii. Am folosit bandă dublu adezivă, dar puteți folosi orice lipici vreți, atâta timp cât este indicat pentru a lipi fetru și carton. 🙂

Următorul pas a fost să unesc cercul de fetru care va fi fața coroniței de cel pe care am lipit baza de carton. Am cusut cu punct feston mai întâi la exterior.

Înainte să trec la unirea părților dinspre interior am adăugat puțin bumbac pentru a da o formă mai „plină” coroniței. Eu am folosit vată – pentru că își păstrează mai bine forma dată decât în cazul pufului siliconic.

Următorul pas este decorarea – partea care îmi place cel mai mult. Am început prin a realiza sistemul de prindere. Am ales o panglică în ton cu sărbătorile și am cusut-o de bază. Am folosit o decorațiune foarte drăgălașă pe care am cusut-o de panglică, finalizând astfel agățătoarea.

Am lipit renul din lemn și am cusut fulgul de plastic oarecum simetric. Ultimul element ales pentru coroniță este o mini coroniță croșetată.

Există mai multe modele pentru a realiza mini coronițe croșetate (aveți un link către un astfel de model în articolul inspirațional despre care vă povesteam la început ). Eu am creat modelul pe loc și am cusut mărgeluțe de nisip verzi și roșii pentru a finaliza decorațiunea.

Și așa arată coronița pe care am lucrat-o anul acesta în micul meu atelier! Vă doresc Sarbatori Fericite și liniștite, alături de cei dragi :).

 

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share