Atelierul recomandă (9-16 martie)

Distribuie articolul:
Share

Atelierul recomandă este o nouă rubrică Atelierul în care noi, echipa Atelierul, vom veni cu propuneri inspirate și inspiraționale pentru toată săptămâna. Fiecare dintre noi îți va propune ceva de citit, de văzut, de cumpărat, de făcut, de vizitat, de gătit și de reciclat. De acum, de fiecare dată când ești în pană de inspirație și nu știi cu ce să-ți ocupi timpul, te vei putea baza pe recomandările noastre.

Soare cald și zâmbitor, cu raze timide și vesele, bine ai venit! Te-am așteptat atâta timp! O iarnă întreagă, nesfârșită, cu friguri tăioase care m-au chinuit în casă, plictisită. Am numărat lunile, săptămânile, chiar zilele până să ne revedem și acum parcă nu-mi vine să cred. Ești chiar tu? Acum rămâi! Rămâi până m-oi sătura de tine și de nădușelile tale. Până m-oi ferfeli sub razele tale, pe o plajă sper, cu valurile în ureche și cu mintea aiurea. Dar să pleci atunci când mă vei topi definitiv și voi dispărea în pereții reci ai casei mele. Și nici atunci să nu pleci, căci îmi place lumina și căldura, și nu le dau pe niciun săniuș sau pe vreun om de zăpadă. Nici chiar pe cadourile de sub bradul de Crăciun. Bine ai venit!

*

M-a cam luat valul și nu pot să nu mă gândesc la primăvara și vara ce vor urma. Luna asta voi renaște! Și odată cu acest gând, iată care sunt recomandările Atelierului de săptămâna aceasta!

De citit: Rătăcirile fetei nesăbuite – Mario Vargas Llosa

Pentru că luna aceasta este despre femei, tot despre o femeie este și acest roman. O carte care adună o sumedenie de trăiri în timp ce o savurezi. Încântare, extaz, revoltă, indignare. Iar între toate acestea iubire. Este o iubire atipică, bolnăvicioasă și, neînțeles de voită. El este Richardo, ”băiatul bun”, un translator pentru UNESCO  și micuța chiliană, ”fata nesăbuită”, o femeie cu identitate multiplă, mereu pe fugă, cu aspirații materiale și cu o crudă manieră de a-l folosi pe acesta, când bunăstarea nu-i mai era de-ajuns. Indignant și de neînțeles este dorința lui masochistă de a o iubi, în ciuda atașamentului ei superficial dar dependent.

De văzut: Frida (biografic, dramă/2002)

Filmul este o oglindă a vieții pictoriței suprarealiste, Frida Kahlo, începând cu anii adolescenței, când două puncte majore i-au schimbat sensul vieții: accidentul din autobuz și întâlnirea cu Diego Rivera, două fapte ce au determinat-o să atingă un nivel înalt de profunzime și autocunoaștere. Frida este absolut modelul inspirațional feminin și dovedește că nicio piedică nu poate pune stop vieții. Ea continuă să picteze și să evolueze în ciuda invalidității sale și a infidelității soțului ei, ba chiar aș putea să spun, că asta a făcut-o artistul recunoscut și astăzi. Un film savuros cu pasiune, culoare și farmec latin.

De purtat: Geantă Furga Murga

Nu e Furga Murga din poveste! Deși și asta e povestea a doi frați care redescoperă tradițiile românești meșteșugărești și le integrează în spațiul urban. Surprinzător sau nu, ele au fost acceptate cu mare drag… și cu mare drag le-aș accepta și eu!

 

De făcut: Ambalaj textil pentru cadouri

Nu-ți trebuie decât material textil, foarfecă, liniar și opțional, bandă dublu adezivă.

Restul sfaturilor le găsești aici.

De reciclat: Cuier din tacâmuri vechi

Bineînțeles că pentru asta ai nevoie de o pereche de mâini dibace sau de un soț/iubit/prieten meșterel care să te ajute. Ideea asta, țin să menționez, că vreau și eu s-o pun în practică. Ba chiar am cumpărat de la magazin de antichități niște tacâmuri vechi argintate. De-abia aștept rezultatul!

De vizitat: Racoș, județul Brașov

De multe ori, când ne spunem vacanță ne gândim la țări străine. Eu aș vrea să vă recomand un loc deosebit în țărișoara noastră. Acest loc se numește comuna Racoș. Este pe la jumătatea drumului dintre Brașov (60 km) și Sighișoara, cam 4 ore de la București. Aici se află un fost vulcan, lacul așa-zis de Smarald, o fostă carieră de bazalt unde s-a format actualul lac, colanele de bazalt și castelul Sukosd-Bethlen.

De bucătărit: Tort de morcovi

De dragul nostru, al fetelor, eu propun să ne facem un tort delicios de morcovi. E preferatul soțului meu iar eu îl gătesc cu plăcere, mai ales când vreau să surprind pe cineva. Până și cei mai aprigi sceptici se declară fani ai acestui tort aromat.

Încearcă-l și tu! Rețeta e aici!

 

Inspirație multă să aveți!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share