Recenzie: Artistar Jewels 2017

Distribuie articolul:
Share

A patra ediție al evenimentului Artistar Jewels a avut loc anul acesta, pentru prima dată în Palatul Giureconsulti din Milano, în săptămâna 23-26 februarie în concomitanță cu February Fashion Week.

Au participat  aproape 140 designeri din peste 30 țări cu 350 de creații originale de bijuterii. M-am bucurat foarte mult să văd expuse și operele unor artiști români cum ar fi: Cătălin Ungureanu, Mariana Rogoz, Atelier Jamais – Rada Ureche, Andreia Gabriela Popescu, Alina Simion și Mona Velciov.

Pe 24 februarie au fost anunțați câstigatorii ediției Artistar 2017: Evgeniia Balashova – designer rus, Emanuele Leonardi – artist italian și designerul islandez, Anna Maria Pitt.

Emanuele Leonardi, câștigător al ediției de anul trecut, a primit cele mai multe voturi din partea publicului și a convins juriul de experți cu colierul-sculptură în bronz, lemn și piele numită „Valutazione del Rischio” care exprimă voința omului de a se agăța de obiectul dorințelor lui, dar fără a lua în calcul cu atenție toate riscurile posibile și faptul că, câteodată dorințele se pot sparge în mii bucăți.

Anna Maria Pitt a fost premiată pentru bijuteria ornament „Backbone” în argint inspirată de vertebrele renelor sălbatice din Islanda, țara de origine a artistei.

Evgeniia Balashova a prezentat creația „Buffer Bangle”, o combinație de forme organice și linii geometrice, care reprezintă caosul organizat dintr-un birou. Designerul rus a câștigat în plus și un curs gratuit de oraf profesionist oferit de Școala Orafa Ambrosiana din Milano.

Artistar a avut ca oaspeți de onoare pe Gillo Dorfles per San Lorenzo, GianCarlo Montebello și Philip Sajet și creațiile lor au fost expuse pe toată durata evenimentului.

O parte din operele prezente au fost selecționate pentru un tur de galerii de artă în principalele orașe din Italia (Bolonia, Torino) și în capitala Austriei, Vienna, în următoarele luni. Printre artiștii selecționați se numără și românca Alina Simion cu opera „Dark shades of silence”.

Alena Willroth, fashion designer, a primit o mențiune specială pentru bijuteria ”Chrysaora Alba”, realizată din filigrană din polietilenă cu o tehnică specială greu de reprodus.

Artista Reem Jano, originară din Egipt, a fost aleasă de Giovanni de Liguoro, membru al juriului, pentru a contribui la personalizarea unei bijuteriei a casei sale de producție De Liguoro Gioielli.

Evenimentul a avut un succes foarte mare și organizatorii sunt mulțumiți și recunoscători pentru faptul că au avut prezenți artiști, oaspeți și vizitatori din întreaga lume. Așteptăm cu interes ediția următoare Artistar și sperăm să regăsim cât mai mulți artiști români printre participanți și de ce nu, printre câștigători.

Fotografii: Artistar Courtesy

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share