Nicomade recomandă

Distribuie articolul:
Share

Nicoleta Stoian de la nicomade.ro a răspuns provocării noastre de a ne transmite care sunt preferinţele ei creative. Suntem sigure că recomandările ei vă vor inspira!

De citit: Pentru că mă pasionează domeniul antreprenorial, un domeniu destul de tânăr în România, încerc să mă documentez și inspir din experiența americană. Ca atare, vă recomand “Zero to One”, scrisă de Peter Thiel, unul dintre fondatorii PayPal, fiind o lectură destinată celor care doresc să înceapă o afacere.

Cartea pornește de la premisa că, pentru a avea succes cu propria afacere, trebuie să fii inovativ și să aduci pe piață un produs sau serviciu nou, nu să aduci plus valoare unor produse sau servicii deja existente. Acesta susține foarte mult ideea de monopol, de găsire a unei bucăți de piață neexplorată încă. Așa cum spune el, următorul Bill Gates nu își va găsi succesul creând un nou sistem de operare.

Astfel că cei care reușesc să aducă ceva cu totul nou și revoluționar pe piață, merg din punctul “0” în punctul “1”. Cei care îmbunătățesc produse sau servicii deja existențe, pornesc de la “1” și le duc în punctul “n”.

Este o lectură lejeră, iar ideile sunt ilustrate foarte simplu și clar, fiind cartea de căpătâi a multor antreprenori de peste ocean.

Sursă foto: Nicoleta Stoian

De văzut: “Big Eyes” este unul dintre filmele mele preferate, din mai multe motive: este regizat de Tim Burton, unul dintre rolurile principale este jucat de Christoph Waltz și empatizez cu mesajul pe care îl transmite.

Acțiunea se petrece în jurul a două personaje: Walter Keane (Christoph Waltz) și Margaret (Amy Adams), doi artiști care ajung să se căsătorească. Walter este un artist de duzină, în schimb Margaret are un stil aparte, realizând niște portrete care se remarcă prin faptul că ochii personajelor pe care le pictează sunt foarte mari, făcându-le astfel extrem de expresive.

Filmul pune accent pe trăirile lui Margaret și pe evoluția ei: de la persoana extrem de talentată, dar  neîncrezătoare în ceea ce rezultă din mâinile ei, la o persoană care se simte neputincioasă văzând cum propriul soț își însușește munca ei, la persoana care în cele din urmă își găsește curajul de a pune piciorul în prag și de a-și recăpăta drepturile asupra propriilor creații.

Povestea ei este una extrem de actuală, iar acțiunea plasată în anii ‘50-’60 este frumos ilustrată de Tim Burton.

De cumpărat: Îmi plac foarte mult simplitatea și feminitatea bijuteriilor și obiectelor din ceramică create de Jasmin Blanc. Stilul ei mi se pare că nu se demodează niciodată și este potrivit femeilor de orice vârstă. Creațiile ei le puteți găsi aici https://www.etsy.com/shop/JasminBlancBoutique.

De asemenea, mă fascinează ilustrațiile pastelate și pline de personalitate create de Amelia, o ilustratoare din Polonia, pe care o puteți găsi aici https://www.etsy.com/shop/inameliart.

Vinde și lucrări originale dar și printuri, așa că are disponibile produse pentru orice buget.

Surse foto: JasminBlancBoutique.etsy.com si Inameliart.etsy.com

De făcut: Vara deja și-a intrat în drepturi iar tenișii sunt încălțările mele preferate în această perioadă. În căutarea mea de a transforma o pereche de teniși albi în unii cu personalitate, am găsit un tutorial de transformare a acestora în felii de pepene. Rezultatul mi se pare de efect iar pașii sunt foarte simpli.

Puteți încerca și voi http://kittenhood.ro/diy-watermelon-shoes/

 

Sursă foto: kittenhood.ro

De vizitat: Vă recomand să ajungeți la Caolin (Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană), care se organizează la Cluj-Napoca. Anul acesta a avut loc ediția a IV-a și a reunit artiști ceramiști din toată țara. Pe lângă expoziția cu vânzare, s-au organizat ateliere de modelare a ceramicii sub diverse forme și tehnici și s-au ținut tot felul proiecții de filme pe domeniu. Evenimentul a fost realizat cu efortul unor oameni inimoși și merită vizitat și la edițiile viitoare.

Sursa foto: http://caolin.ro/

De gătit: Gătitul este pentru mine un mod de relaxare și o activitate plăcută în familie, și o fac de fiecare dată cu plăcere. Dacă și vouă vă face plăcere să bucătăriți și sunteți în căutarea unui desert care să aducă garantat curcubeul pe cerul gurii, vă recomand să încercați această rețetă de cheesecake cu blat de biscuiţi și ganache cu cremă de ciocolată.

http://milkandtoastandhoney.ro/cheesecake-cu-blat-de-oreo-si-ganache-cu-nutella/#sthash.fTPA30Qr.dpbs

S-a transformat in prăjitura mea preferată la orice sărbătoare.

Sursă foto: milkandtoastandhoney.ro

De reciclat: Deși eu însămi sunt creator de bijuterii, mi s-a întâmplat de nu știu câte ori să nu am o pereche de cercei potrivită pentru o anumită ținută. Acelora dintre voi care se află în același impas ca mine și nu au la îndemână prea multe materiale, le propun un tutorial simplu de creat cercei din materiale reciclabile.

http://vixyblu.blogspot.ro/2015/05/tutorial-diy-cercei-din-materiale.html

Sursă foto: vixyblu.blogspot.ro

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share