OPEN CALL feeder workshops

Distribuie articolul:
Share

Apel deschis pentru lucrări destinat tinerilor artiști, arhitecți, designeri, graficieni și muzicieni cu tema: „Harta emoțională a străzii mele”.

feeder workshops își propune să devină o platformă interactivă online de debut și self-publishing pentru tinerii artiști, designeri, arhitecți, ilustratori, graficieni și muzicieni continuând activitatea de descoperire, promovare și conectare a talentelor locale cu audiențe internaționale, întreprinsă de platforma online feeder.ro timp de 14 ani. Prin acest proiect se dorește creșterea aprecierii tinerilor pentru arta și designul românesc, dar și stabilirea de conexiuni reale prin investigarea interacțiunilor multidisciplinare posibile. Activitatea artistică stimulează inovația și noi modele de gândire. Adesea funcționând ca memorie colectivă pentru comunități, arta este un rezervor de idei creative pentru generațiile viitoare.

Declinându-se într-o serie atipică de produse culturale, feeder workshops are un dublu rol:

  • un program educațional pentru tineri artiști care informează despre capacitatea internetului de a conecta autorii cu audiențe globale, cu ajutorul noilor metode de digitalizare a lucrărilor și self-publishing online, facilitând întâlnirea și producția artistică în mediul fizic.
  • un program curatorial participativ care propune implicarea comunității online în procesul de selecție a lucrărilor și expunerea online într-un spațiu virtual remarcabil.

feeder workshops este concepută ca platformă online prin care publicul poate accesa imagini video hi-resolution și sunete ale artiștilor români și internaționali, expoziții interactive și informații contextuale. Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

Participă!

Trimite către [email protected] următoarele materiale:

  • formularul de înscriere completat: nume, adresă de e-mail, scurtă biografie a autorului sau descrierea echipei, link către portofoliu, descrierea lucrării; descarcă formularul.
  • propunerea: o lucrare vizuală – desen, video, randare, ilustrație, etc., sau audio – o piesă, field recordings, etc., care ilustrează sentimente pe care le asociezi cu locuri de pe strada ta

Pentru fișierele mai mari de 6mb, folosește wetransfer, dropbox sau google drive.
Poți participa cu o singură propunere la acest open call.
Selecția câștigătorilor va fi făcută de către public alături de juriul format din echipa Save or Cancel.

Citește termenii și condițiile apelului deschis.

Program Open Call feeder workshops

  • 21 August – 21 Septembrie: Înscrieri
  • 28 Septembrie – 3 Octombrie : Jurizare și vot online anonim
  • 4 Octombrie: Anunț câștigători
  • 14 Octombrie: vernisaj expoziție online

PREMII: 3 premii în valoare de 600 lei net, fiecare; promovare în cadrul acțiunilor proiectului feeder workshops.

*Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share