CITEȘTI

Tutorial de păpuși decorative pentru pomul de Crăc...

Tutorial de păpuși decorative pentru pomul de Crăciun

Distribuie articolul:
Share

Salut, azi te invit să facem șase păpuși decorative pentru pomul de Crăciun. Le putem folosi însă și ca decorațiune în camera copiilor pe tot parcursul anului sau le putem oferi cadou de Revelion prietenilor.

Pentru a crea aceste păpuşi ai nevoie de:

  • Stofă de care dorești (eu aveam resturi de pluș sintetic de aceea am folosit acest material);
  • Fire de bumbac sau lână pentru păr. Pot fi de culori diferite;
  • Dantelă. Eu am decupat dantela din stofă pentru perdea pe care o aveam de mai demult. Tu poți folosi bentițe decorative de orice culoare ai și se potrivește cu stofa de bază din care vei face rochița;
  • Foarfece, ac și ață de cusut;
  • Pistol de încleiat;
  • Clei universal;
  • 12 cm sârmă care va fi tăiată apoi în 6 bucăți a câte 2 cm, pentru a prinde firul de agățat de păpușică;
  • Sârmă decorativă acoperită cu puf sintetic pentru corp. 12 bucăți a câte 17-18 cm fiecare;
  • Clește pentru a tăia și îndoi sârma;
  • 6 bile mici din lemn, forate;
  • Fir de agățat păpușica 60 cm;
  • Pudră pentru fardat. Eu am folosit PanPastel de culoare roșie;
  • 1 cariocă de culoare roșie și 1 cariocă de culoare neagră;
  • 24 de mărgele cu găuri mai mari pentru a putea fi ușor introduse pe sârmele care vor avea servi drept brațe și picioare și altele 6 mărgeluțe mai mici care vor fi cusute ca element decorativ la guler;
  • o bucățică de hârtie pe care vei schița tiparul rochiței. Eu am desenat un trapez. Baza de sus de 5 cm iar cea de jos 7 cm. Tu îl poți face mult mai lat, dacă dorești o rochiță mai voluminoasă.

După ce ai pregătit materialele de lucru hai să începem cu stofa. Taie bucățile necesare după tiparul personal. Întoarce stofa cu partea din față în jos și lipește cu pistolul dantela de baza cea mai lată a stofei, astfel încât să se vadă puțin din ea pe față, când întorci stofa. Fă apoi două găuri mici care vor servi drept mâneci pentru rochiță. Pregătește din timp fierele de bumbac sau lână, care pot fi de lungimea dorită, pe care le vei utiliza la crearea părului. Încadrează mănunchiul de fire la jumătatea unui fir de sârmă care este pregătit pentru corp și îndoaie-l bine. Apoi trage firul de sârmă îndoit prin gaura bilei de lemn astfel încât baza firelor de bumbac să fie ascunsă înăuntrul bilei. Urmărește imaginile de mai jos.
Ia apoi un al doilea fir pentru corp și potrivește la un capăt lungimea brațului. Apoi înfășoară în mod circular sârma până obții lungimea dorită a picioarelor și  întoarce-te înapoi continuând înfășurarea. Te oprești în dreptul primului braț și formează a doua mână. Apoi îmbracă corpul cu rochița, astfel încât deschizătura să vină la spate. Lipește apoi cu pistolul rochița.

Cu ajutorul unui clei universal prinde mărgeluțele de capetele brațelor și picioarelor. Țin să menționez că eu am scurtat un pic mâinile și picioarele.
Cu ajutorul unui ac desfă firele pe care le-ai prins de bila de lemn astfel încât să obții volum pentru păr. Încleie apoi uniform firele de partea exterioară a capului astfel încât să formezi o perucă pe cap.
Cu un ac și ață de cusut îngustează partea de sus a rochiței, apoi prinde gulerașul și mărgeaua decorativă la gât.
Cu cele două carioce desenează ochii și gura, apoi cu pudră sau pastel de culoarea roșie sau roz fardează obrăjorii.
Din bucățile de sârmă a cîte 2 cm și firele de agățat formează cârligul pe care îl introduci în gaura din bula de lemn. Urmărește imaginea de mai jos.

Iată că după aproximativ două ore și jumătate de lucru, cele 6 păpuși decorative sunt gata.

Dacă ți-a plăcut acest tutorial te rog să lași un comentariu și/sau să-l distribui pe rețelele de socializare.
Pe mine mă găsești pe instagram și facebook.

Cu drag,
Gaby.

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share