CITEȘTI

Chillya devine refugiu pentru creație

Chillya devine refugiu pentru creație

Distribuie articolul:
Share

Începând cu luna mai, Chillya își deschide porțile către creativi, din dorința de a oferi un refugiu artei în toate formele sale. Scriitori, muzicieni, parfumieri, arhitecți, pictori, fotografi, actori, designeri, graficieni, ilustratori – și nu numai – sunt bineveniți să petreacă măcar o noapte în căsuțele de pe strada Atlasului, nr. 3, București, singuri sau alături de cineva drag. Aceștia se vor putea bucura de un spațiu off-grid, un fragment de natură pură în mijlocul capitalei. Vor putea crea, vor petrece timp împreună cu partenerul/partenera de viață sau copiii și vor putea experimenta momente de pace.

Studioul de arhitectură Matius a lansat, în anul 2017, un concept nou de locuință temporară, destinată iubitorilor de natură sau oricui își dorește să finalizeze proiecte inspirate, departe de jungla urbană, ori de câte ori li se oferă ocazia. Chillya poartă semnificațiile etimologice de unde își împrumută numele și le duce mai departe, într-un spațiu unde „chill” este o stare de spirit, iar personificarea devine un îndemn la relaxare și focus.

Anul acesta, ne propunem să invităm creativi din toate colțurile țării să treacă pragul chiliei noastre pentru cel puțin o zi și o noapte. Plata se face în postări sincere, cu plusuri și minusuri despre experiența avută. Ne-ar plăcea, de asemenea, ca – la sfârșitul verii – să organizăm o expoziție cu lucrările vizitatorilor noștri, ca un moment de contemplare spre frumos.

Scopul acestei inițiative este simplu: ne dorim să îmbunătățim prototipurile deja existente și să le optimizăm pentru nevoile reale ale creativilor. Pe scurt, ne dorim să simulăm viața fără conexiune la urban: ai acces la net, semnal mobil dar poți renunța la grija claxoanelor insistente și a aglomerației.

Dacă ești interesat să locuiești într-una dintre chiliile noastre, te rugăm să ne scrii pe pagina de Facebook sau la adresa [email protected]. Dacă cunoști pe cineva care ar putea fi interesat, te rugăm să îi povestești despre proiectul nostru sau să ne dai o informație de contact, pentru a-i invita personal.

Foto credit: Dragoş Lumpan

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share