CITEȘTI

Vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle

Vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle

Distribuie articolul:
Share

Marţi, pe 17 septembrie, la J’ai Bistrot (Calea Griviţei, nr. 55, Bucureşti), de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle în cadrul căreia expune artista Andreea Toma, curatoriată de Mihaela Ion, dar și lansarea platformei ATOMA.ro.

#ContemporaryLifeStyle este un proiect – joc de imaginație între generaţii. Andreea Toma prezintă prin lucrările sale contrastul de multe ori frapant dintre generații și activitățile cotidiene observabile în realitatea românească. Artista surprinde într-o formă ludică, uneori aproape de caricatură, personaje în situaţii noi sau, mai bine spus, insolite pentru ele – vedem doamne ajunse la vârste venerabile, cu accesorii contemporane, pozând pentru un selfie, şi domni în faţa unui laptop. Acest proiect răspunde la întrebările: “Cum ar fi să nu mai existe prăpastia dintre generații? Printr-un joc de imaginație, bunica și vecinele ei ar rivaliza cu noi pe site-urile de fast dating, în vreme ce bătrânii ar savura un cocktail la un festival?” Publicul este așteptat la vernisajul expoziţiei #ContemporaryLifeStyle, pentru a intra în lumea personajelor Andreei Toma şi pentru a observa cum alege artista să răspundă la aceste întrebări.

Arhetipurile din #ContemporaryLifeStyle vor testa toleranţa privitorilor, se vor juca cu viziunea despre cum ar trebui să se comporte un bunic sau o bunică actuală cu tehnologia contemporană, mereu în schimbare. #ContemporaryLifeStyle schimbă atitudini, propune noi concepte, transpune posibile realităţi. Prin acest proiect, la care lucrează de peste 1 an, Andreea Toma trage un semnal de alarmă asupra faptului că evoluăm rapid, fără a mai discerne între lucrurile folositoare, sau pe care le considerăm  folositoare, și lucrurile inutile, între nevoile reale și dependențele induse. Nu avem nici timpul, nici răbdarea să reflectăm la noi, pentru că suntem acaparați de soluții înainte chiar să conștientizăm clar problema.

Mihaela Ion adaugă: “Andreea Toma prin toate proiectele sale vizuale a încercat şi a reuşit să transpună teme contemporane, jucându-se cu conceptele de esenţă versus aparenţă, realitate versus realitate posibilă. Personajele sale, şi mai ales cele din cadrul expoziţiei #ContemporaryLifeStyle, sunt fragmente din banalitatea noastră, cărora li se adaugă o tuşă bruscă şi constantă de NOU. Poate fi un nou tehnologic, cum sunt toate device-urile pe care le folosesc personajale sale, sau noul situaţiilor –  o doamnă mereu cu broboadă pe cap, fustă lungă, bluză cu mânecă lungă şi vestă comandând la fastfood sau venind la un festival.”

Expoziţia vine şi cu lansarea brandului ATOMA.ro, tricouri pictate de Andreea Toma cu personajele din proiectul #ContemporaryLifeStyle. Fiecare tricou este unicat, pictat manual de către artistă şi este disponibil exclusiv pe bază de comandă. Artista alege ca lucrările sale să fie accesibile publicului, prin tricourile în serie limitată din cadrul brandului ATOMA.ro

Intrarea în cadrul vernisajului este gratuită.

Mihaela Ion este manager cultural şi curator cu o experiență de peste 12 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale. A activat în diferite galerii de artă din Bucureşti, iar din 2016 şi-a început activitatea curatorială.

Andreea Toma este artist vizual și grafician, absolventă a Universității Naționale de Arte din București. A avut mai multe participari la expoziții personale și de grup, evenimente de artă și festivaluri și este membru fondator al galeriei Celula de Artă, un spațiu neconvențional de expunere și promovare a artei contemporane.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share