CITEȘTI

#ContemporaryLifeStyle poate fi vizitată până pe 7...

#ContemporaryLifeStyle poate fi vizitată până pe 7 octombrie

Distribuie articolul:
Share

Expoziţia #ContemporaryLifeStyle a fost vernisată la J’ai Bistrot în prezenţa unui public atras de lucrările smart şi din categoria affordable art create de Andreea Toma, şi curatoriate de Mihaela Ion. Vernisajul a avut toate detaliile care să îl transforme într-un spaţiu al consumului de artă contemporană: artista şi curatoarea au fost prezente şi au povestit cu publicul despre lucrări, fondul muzical a fost asigurat de Handpan România, iar Serve a oferit un pahar de vin.

Lucrările se află în zona de playground a J’ai Bistrot, şi pot să fie vizitate pe tot parcursului programului zilnic al spaţiului.

Mihaela Ion curatoarea proiectului menţionează “Lucrările realizate de Andreea Toma sunt din categoria de affordable art care în timp vor deveni mult mai valoroase. Mesajele transmise de personajale sale se încadrează statusului social actual, şi anume lipsa de comunicare între generaţii este de multe ori greu de surmontat. Andreea preia stereotipuri din contemporan şi le ataşează unor personaje în vârstă, dar dornice de noul tehnologic.”

Personajele reprezentate de Andreea sunt reinterpretări contemporane ale unor persoane pe care le cunoaşte, cu care a copilărit, şi la care se duce în vacanţe.

 

Mihaela Ion adaugă “Ceea ce este interesant la personajele redate de Andreea este că sunt mereu pe un fundal negru, şi cu tuşe rapide de alb, şi de roşu sau verde redă situaţii insolite. Vedem o doamnă cu maramă care şi-a mărit buzele, un domn în vârstă care se dă pe o trotinetă verde”.

Expoziţia are intrarea liberă şi poate să fie vizitată până pe 7 octombrie 2019.

Expoziţia a venit şi cu lansarea brandului ATOMA, unde se găsesc tricouri pictate de Andreea Toma cu personajele din proiectul #ContemporaryLifeStyle. Fiecare tricou este unicat, pictat manual de către artistă şi este disponibil exclusiv pe bază de comandă. Artista alege ca lucrările sale să fie accesibile publicului, prin tricourile în serie limitată din cadrul brandului ATOMA.ro.

Mihaela Ion este manager cultural şi curator cu o experiență de peste 12 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale. A activat în diferite galerii de artă din Bucureşti, iar din 2016 şi-a început activitatea curatorială.

Andreea Toma este artist vizual și grafician, absolventă a Universității Naționale de Arte din București. A avut mai multe participari la expoziții personale și de grup, evenimente de artă și festivaluri și este membru fondator al galeriei Celula de Artă, un spațiu neconvențional de expunere și promovare a artei contemporane.

Poze Cosmin Alexandru Creţu

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share