Simultan Festival: Apel înscrieri

Distribuie articolul:
Share

SIMULTAN este un festival dedicat artei media și experimentului artistic, creând o punte între diferite medii de exprimare. A 14-a ediție se va desfășura în Timișoara (RO) între 7-10 noiembrie 2019, sub motto-ul THERE WILL BE A TIME WHEN IT WILL NOT BE.

Festivalul SIMULTAN 2019, prin motto-ul „There will be a time when it will not be” își propune să exploreze și să chestioneze diferite aspecte ale societății și ale vieții individuale influențate de tehnologie, să exploreze situații speculative, să perturbe imaginea standardizată a viitorului, cultul progresului și dezvoltării infinite. De la personal la politic și social, filosofic și existențial, festivalul urmărește să puncteze modul în care artiștii răspund la provocările majore ale zilelor noastre, cum înregistrează schimbarea și cum își imaginează viitorul. Așteptăm lucrări video inovative, care să se raporteze la această temă.

Categorii: video, video experimental, documentar / documentar experimental, digital / generativ;
Număr lucrări: maximum două/autor;
Durata: maximum 10 minute (fiecare);
Format video:  .avi sau .mov; format 16:9 sau 4:3 (compresie recomandată H.264; sunet 48kh).

Deadline înscriere: 14 octombrie 2019

Lucrarea video trebuie să conțină: numele autorului, titlu, anul producției. Toate lucrările video vor fi vizionate și selectate de un juriu. Doar cei admiși vor fi parte a programului de proiecții din cadrul festivalului. Decizia juriului este finală.

Formular aplicaţie → http://bit.ly/SimultanFestival2019
Regulament de înscriere → http://bit.ly/RegulamentÎnscriere

Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare!
Toți artiștii vor fi notificați până la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share