CITEȘTI

Bizar Concept – bijuterii create de Simona G...

Bizar Concept – bijuterii create de Simona Girbou

Distribuie articolul:
Share

Simona Girbou – creatoarea brandului Bizar Concept a primit prin partea noastră, prin intermediul Mihaelei Ion (co-founder Revista Atelierul) titlul de Best Designer la cea mai recentă ediţie de Art Fashion Fair. Ne plac bijuteriile create de Simona, ne place modul în care s-a poziţionat în industria creativă românească.

 

Cum ai pornit în aventura Bizar Concept? A fost greu, ai repeta aceiaşi paşi?

Am început să fac design de bijuterie destul de târziu, acum aproape 2 ani. Totul a fost o combinație de întâmplări favorabile care m-a dus unde sunt azi, adică în fața mesei de lucru făurind bijuterii. Am desenat încă din copilărie, și nu m-am oprit niciodată. La maturitate, însă m-am surprins de multe ori desenând modele de bijuterii pe orice colț de hârtie îmi cădea în mână. Mi-am făcut singură designul verighetelor și am fost mulți ani un client fidel al bijuteriei de autor, așa că urmarea unor cursuri de specialitate a fost un pas firesc . Nu am simțit această schimbare ca pe ceva greu, pentru că nimic nu este greu atunci când te regăsești în ceea ce faci. Dacă ar fi să o iau de la ínceput aș repeta aceiaşi pași, însă mult mai hotărâtă.

Cine se află în spatele proiectului Bizar Concept?

La început Bizar Concept am fost doar eu, apoi pe măsură ce clienții mei doreau mai multe bijuterii decât puteam eu să fac mi-au sărit în ajutor câțiva prieteni dragi care fac toată munca grea pentru ca eu să îmi pot vedea în continuare de design.

Cum ai ajuns la numele Bizar Concept? Ce este bizar în creaţiile tale?

Pentru că nu am știut exact cum vor arăta bijuteriile mele am păstrat acest nume pe care deja îl aveam conturat. Ideea numelui nu îmi aparține în totalitate, este rezultatul unui brainstorming, dar mi se pare că se potrivește perfect acum. Cred că cel mai “bizar” este faptul că bijuteriile mele au un stil eclectic, asta vine din faptul că nu mă pot opri din experimentat forme și tehnici noi. Dacă m-ai pune să aleg o singură tehnică și să îi rămân devotată, nu cred că aş reuși.

Sigur ai o poveste insolită despre o comandă, care este aceasta?

Am multe povestioare neobișnuite pentru că îmi place să accept provocări. Am ajuns să fac bijuterii personalizate după fotografii, sculpturi, chiar și tatuaje în urma unor astfel de comenzi. Cea mai neobișnuită și provocatoare a fost crearea unor bijuterii după un tatuaj. Un bun prieten voia să îi dăruiască soției la aniversarea căsătoriei ceva special. A venit cu ideea de a face un set de bijuterii după tatuajul pe care acesta îl avea, tatuajul îi reprezenta pe cei doi sub forma unor păsărele în zbor. Mi s-a părut cea mai romantică solicitare pe care am primit-o până acum.

 Cum este experienţa unui târg pentru tine?

Sunt încântată de fiecare dată când am ocazia să particip la un târg, îmi plac oamenii și mă simt bine în mijlocul lor. Experiența târgurilor ajută, mai ales când ești la început, pentru că primești un feedback direct chiar de la publicul tău țintă.

Cum ai primit vestea că ai fost selectată ca Best Designer de către Revista Atelierul?

Am fost surprinsă și foarte bucuroasă. Este primul premiu pe care l-am primit în acest domeniu. Este un sentiment minunat când vezi că munca ta este apreciată, mai ales când aprecierea vine din partea unor oameni cu experienţă în design.

De unde îţi iei sursele de inspiraţie? Dă-ne exemple de muzicieni, filme, creative

Nu caut inspirația, mai degrabă ea mă găsește pe mine. Mă găsește atât citind o poveste, cât și savurând o cafea bună. Îmi plac lucrurile amuzante, ludice și pe acestea încerc să le transpun în creațiile mele.

Cum arată atelierul tău de creaţie? Si mai bine cum arată o zi de creaţie în atelier?

Atelierul este mic, boem, dar exact așa cum l-am visat încă de la începuturile acestei aventuri. Este într-o casă cochetă pe o stradă liniștită din sectorul 1 al Bucureştiului și adăpostește pe lângă zona de producție și o mică galerie de prezentare a produselor. În mod clar nu sunt o persoană matinală, ajung la atelier în jurul orei 11. Încep ziua cu cititul mailurilor și verific noile comenzi primite. În fața biroului am un mic panou de pluta pe care adaug noile lucruri pe care le am de făcut. Asta mă ajută să vizualizez mai ușor următorii pași. Mă apuc de lucrul bijuteriei în jurul orei 12 și până seara târziu nu plec acasă. Iar acasă mă culc cu gândul la ce bijuterii voi face a doua zi. Este pentru prima dată în viață când lucrez ceva care mă face cu adevărat fericită, iar faptul că munca mea aduce și altora bucurie face ca toate provocările să fie mult mai ușoare.

Publicul nostru este divers, ce sfaturi ai da unui creator de produse la început de drum? Dar unuia care este cu experienţă în domeniu?

Obișnuiesc să nu dau sfaturi, dar dacă chiar trebuie aș zice că la început de drum e bine să ai cât mai multe abilități și informații tehnice. Părerea mea este că degeaba stăpânești un limbaj plastic dacă tehnic nu te poți exprima. Iar pe un creator experimentat l-aș ruga să nu uite că și el a fost aici.

Cu ce va veni nou în viitor Bizar Concept?

Am multe planuri pentru viitor, atât de multe că nici eu nu știu pe care să mă concentrez mai întâi. Lucrez de ceva timp la o colecție nouă, foarte colorată, ce va fi gata în primăvară. Vă pot spune că bijuteriile vor fi în culorile mele preferate: verde și turcoaz.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share