#StayHome Creativ cu Nicoleta Stoian

Distribuie articolul:
Share

Continuăm rubrica #StayHome Creativ cu Nicoleta Stoian, creatoarea din spatele brandului Nicomade. Nicoleta lucrează de acasă de multă vreme, şi a reuşit să ne ofere un know-how excelent.

1. Cum arată atelierul/biroul tău?

Este un loc cu multă lumină, vesel, unde m-am înconjurat de obiecte dragi, așa încât să îmi facă plăcere să îmi petrec timpul aici și să mă inspire.

2. Ce ai schimbat pentru a te simţi ca la birou?

În cazul meu nu s-a schimbat nimic, pentru că de 7 ani casa îmi este și birou. Dar, ce fac dintotdeauna, este să separ zona în care lucrez de cea unde mă relaxez.

3. Ce ai adus de la serviciu/ din atelier pentru a te simţi şi acum business?

Așa cum spuneam mai sus, este important să separ zonele din casă în funcție de ce activități am. Așadar, am o masă unde doar modelez lutul, un birou destinat lucrului online și părții birocratice a activității mele, o altă zonă unde împachetez produsele pentru livrare și zona unde mă relaxez.

4. Care este rutina ta?

Schimbările recente nu mi-au afectat rutina. Circula zilele acestea un meme legat de cât de uimit ești când afli că stilul tău de viață se numește carantină. Sunt câteva aspecte care rămân bătute în cuie: mesele, cafeaua și mișcarea. În rest, activitatea este foarte diferită. În zilele în care am de expediat produse, mă ocup de aceste aspect în prima parte a zilei. Apoi, dacă îmi mai rămâne timp, mă ocup de modelat.  Sunt zile in care modelez toată ziua, altele în care combin modelatul cu aspectele birocratice.

5. Cât de fericit este animalul tău de companie?

Am un hamster pitic (Pinky) care este un animăluț nocturn, deci, nu apucăm să interacționăm în timpul zilei prea mult. Dar, sunt convinsă că se bucură că este în permanență cineva care sa îi umple bolul cu mâncare și recompense.

6. Simți că acest timp petrecut acasă te inspiră mai mult? Ce ai realizat creativ?

Simt că am mai mult timp acum și, da, mă gândesc la o colecție pe care o voi realiza în curând și are legătură cu realitatea acestor zile. Nu vă pot da mai multe detalii, căci este o surpriză.

7. Site-ul unui creativ* pe care îl urmăreşti constant şi vrei să il recomanzi cititorilor noştri? De ce îl urmăreşti pe acesta?

https://dianadragne.ro/, o urmăresc pe Instagram în special (https://www.instagram.com/diana_dragne/). Pe lângă ilustrațiile sale care îmi plac foarte mult, proiectele de design interior și multe alte îndeletniciri DIY, are un stil de viață care mă inspiră și mă motivează să mă concentrez pe aspectele vieții care contează cu adevărat.

8. Ce site-uri din industria creativă ai descoperit recent, şi ti se pare că trebuia să le descoperi mai devreme?

https://www.artisticmoods.com/ şi https://www.polymerweek.com/

9. Ce muzeu/ galerie online urmăreşti? https://www.deviantart.com/

10. Tips and tricks de motivatie şi productivitate care dintotdeauna au funcţionat pentru tine şi funcţionează, şi acum? Care sunt noile tips & tricks care te motivează să fii creative şi pe care le-ai descoperit în ultimele 7 zile

Ceea ce mă motivează dintotdeauna este reacția pe care o generează primirea produselor mele de către clienți, așadar, am mereu aspectul ăsta în minte când muncesc. În materie de productivitate, am câteva puncte pe care le respect: îmi fac un plan de lucru cu o zi înainte, răspund mesajelor și mailurilor în anumite intervale de timp destinate doar acestui lucru ( și nu pe măsură ce vin), încep ziua cu proiectele mai grele (sunt mai odihnită și am mai multă energie, răbdare și creativitate), când avansez în zi și nu mai merge lucrul conform planului, iau o pauză, chiar dacă nu era planificată.

11. Care sunt melodiile happy preferate, top 3? Salt N Peppa – Shoop, Bruno Mars – 24K Magic, Coldplay – Adventure Of A Lifetime

12. Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică pe care o asculţi dintotdeauna, şi care reuşeste şi acum să te motiveze?

Sunt un mare fan Hip-Hop, în ciuda faptului că sunt o persoana sensibilă și creativă, așa că, melodia care mă motivează și în prezent este Benzino – Go Hard.

13. Spune-ne 3 seriale noi pe care le urmăreşti acum? Şi un serial care este guilty pleasure.

Momentan nu mai urmăresc niciun serial, dar am câteva la care m-am uitat cu plăcere. Cele mai recente sunt Grace & Frankie şi Ozark, iar Breaking Bad este preferatul meu din toate timpurile.

14. Ce videoclip muzica, tutorial şi/sau podcast creativ ai sau redescoperit?

În materie de lut polimeric o urmăresc cu mare drag pe Stephanie Kilgast,  atât pe social media dar și pe canalul ei de YouTube.  În materie de sfaturi pentru cei care au magazin pe Etsy, de la creativi pentru  creativi, dar și de small business în general, urmăresc o serie de podcasturi, unul dintre ele fiind acesta https://convome.com/.

15. Ce carte ai pe noptieră? Ne poți recomanda o carte bună pentru o lectură liniștită și relaxantă?

Citesc mai multe cărți în paralel, deci vi le recomand pe toate: Curajul de a fi vulnerabil – Brenè Brown, Open – Andre Agassi, Femei care aleargă cu lupii – Clarissa Pinkola Estés.

16. Oferă-ne un sfat/citat/ proverb haios, insolit care te-a scos dintr-o stare stresantă: Weather you think you can or think you can’t, you’re right.

PS: Scopul acestui mini-interviu este pur motivaţional și inspirațional.

#StayHome & Be Creative!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share