CITEȘTI

#StayHome Creativ cu Bogdan Munteanu

#StayHome Creativ cu Bogdan Munteanu

Distribuie articolul:
Share

A venit rândul lui Bogdan Munteanu aka Munteanu, să ne răspundă la #StayHome Creativ. Bogdan este organizator & promoter de evenimente, şi suntem siguri că l-aţi văzut pe la concerte, festivaluri, şi implicat în cele mai cool evenimente din România, plus mai mereu în J’ai Bistrot.  Îl lăsăm pe Munteanu să ne spună cum este acum, viaţa unui organizator& promoter de evenimente.

1. Cum arată atelierul/biroul tău?

Teoretic, arată ca până acum, deoarece biroul meu a fost şi este în living room. Eu am lucrat în ultimii ani de acasă, în mare parte, prin natura job-ului. Task-urile ce le am de îndeplinit sunt remote în timpul zilei, într-un procent semnificativ.

Bogdan Munteanu, fotograf: Cristian Vasile

2. Ce ai schimbat pentru a te simţi ca la birou?

În general, eu lucram de la biroul din casă câteva ore pe zi, deoarece în restul timpului mergeam la întâlniri şi la şedinţe, în oraş. De asemenea, purtam foarte multe conversaţii telefonice în interes de muncă, în timpul zilei. Acum, s-a schimbat dinamica lucrurilor. Stau câte 6-7 ore pe zi la birou la laptop şi lucrez. Fac pauze mult mai des, ce-i drept. Iar la telefon nu mai vorbesc aproape deloc.

3. Ce ai adus de la serviciu/ din atelier pentru a te simţi şi acum business?

De la J’ai Bistrot, am adus optimismul şi buna-dispoziţie. De ambele consider că am nevoie ca să mă simt confortabil. Bine, am adus şi câteva stickere cu J’ai 😊

4. Care este rutina ta acum? Cum arăta înainte o zi de lucru pentru tine?

Pe la 10:00 mă dezmeticesc, fac un ceai şi mănânc un mic dejun uşor şi apoi mă pun la laptop (deschid mail-urile, site-urile de ştiri şi reţelele de socializare). În paralel, las televizonul deschis pe programele de ştiri ca să fiu la curent cu ultimele noutăţi din perioada aceasta. După-amiaza aduce cu ea masa de prânz (ce constă în ceva gătit cu cele cumpărate în ultimele zile), apoi lucrez până pe la 18:00 după care vine partea de relaxare: un film sau ceva seriale şi vorbit la telefon cu părinţii.

5. Cât de fericit este animalul tău de companie? Nu am animal de companie 😊

6. Simți că acest timp petrecut acasă te inspiră mai mult? Ce ai realizat creativ? Ce-i drept, această perioadă mă ajuta foarte tare în a-mi face ordine în mail-uri, în acte (facturi, contracte).

7. Site-ul unui creativ pe care îl urmăreşti constant şi vrei să îl recomanzi cititorilor noştri? De ce îl urmăreşti pe acesta?

https://www.dor.ro/ – îl recomand. Îl urmăresc constant pe toată perioada anului. Articolele scrise sunt foarte bine scrise şi documentate de către echipa Decât o Revistă.

8. Ce site din industria creativă ai descoperit acum, şi ţi se pare că trebuia să îl descoperi mai devreme?

Încă nu am descoperit niciun site nou 😊 dar revin când o să găsesc unul.

9. Ce muzeu/galerie online urmăreşti?

Nu urmăresc vreunul.

Bogdan Munteanu, fotograf: Claudiu Tasbac

10.  Tips and tricks de motivaţie şi productivitate care dintotdeauna au funcţionat pentru tine şi funcţionează şi acum? Care sunt noile tips & tricks care te motivează să fii creative şi pe care le-ai descoperit în ultimele 7 zile?

La capitolul motivaţie şi productivitate, clar optimismul este o “armă redutabilă”, apoi pe locul secund aş pune calmul ca să pot contrabalansa perioada dificilă şi stresantă de acum. Ah, plus un pahar de vin la perioade regulate de timp 😊

11. Care sunt melodiile happy preferate, top 3?

Cu siguranţă, de departe “Bobby McFerrin – Don’t Worry Be Happy” este preferata mea şi e fix ce trebuie mai ales în perioada asta. Apoi aş pune “Bob Marley – One Love”. Pe locul trei s-ar clasa “Gorillaz – Feel Good Inc.”.

12. Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică pe care o asculţi dintotdeauna, şi care reuşeşte şi acum să te motiveze?

Cu siguranţă “Modjo – Lady (Hear Me Tonight)” – e melodia preferată all-time.

13. Spune-ne 3 seriale noi pe care le urmăreşti acum? Şi un serial care este guilty pleasure?

Treaba este că nu m-am mai uitat la seriale de foarte mulţi ani, însă acum (pentru că stau acasă) reuşesc să mă relaxez seara uitându-mă la seriale 😊 Cele pe care le urmăresc acum sunt: La Casa de Papel şi Chernobyl.

14. Ce videoclip muzical, tutorial şi/sau podcast creativ ai descoperit sau redescoperit?

Am descoperit pe Youtube prima reprezentație publică a trupei Rage Against The Machine. Se întâmpla pe 23 octombrie 1991, la California State University, Northridge.

15. Ce carte ai pe noptieră? Ne poți recomanda o carte bună pentru o lectură liniștită și relaxantă?

Pe noptieră nu am vreo carte, că abia ce m-am mutat şi nu am apucat să amenajez toată casa, dar am în vedere să citesc în curând Fight Club de Chuck Palahniuk pe care am primit-o cadou de ziua mea acum ceva vreme. Recomandare, hmm… nu e chiar relaxantă, dar recomand o carte ce mi-a plăcut foaaaarte mult, este vorba despre Soldaţii. Poveste din Ferentari a lui Adrian Schiop.

16. Oferă-ne un sfat/citat/ proverb haios, insolit care te-a scos dintr-o stare stresantă

“Zâmbeşte! Zâmbeşte! Zâmbeşte” – este sfatul care m-a ghidat până acum în viaţă, care mă ajuta în această perioadă şi pe care îl dau oricui este stresat

PS: Scopul acestui mini-interviu este pur motivaţional și inspirațional. #StayHome & Be Creative!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share