#StayHome Creativ cu Anca Spiridon

Distribuie articolul:
Share

Anca este PR Cultural, şi este PR-ul multor proiecte pe care le organizăm sau din care facem parte. Anca Spiridon este PR-ul din spatele multor proiecte de anvengura, este omul la care de fiecare dată apelez când am nevoie de un TLC pentru un comunicat de presă. Îmi plac recomandările Ancăi şi sper să vă inspire şi pe voi.

1. Cum arată atelierul/biroul tău?

Biroul meu de acasă acoperă mult spațiu: masa din bucătărie e dedicată meetup-urilor NO.MAD Talks de pe Skype, misiunea mea cea mai importantă de zilele astea, care îmi ține mintea ocupată și prin care simt că dau înapoi comunității de oameni care lucrează de acasă zilele astea (unii fac asta pentru prima dată și au nevoie de tot suportul pe care îl pot primi). Tot acolo țin brainstormingurile pentru puținii clienți și proiecte rămase, call-urile cu prietenii la o cafea sau un pahar de vin și poveștile despre ce o să facem noi după cu oamenii din industria de evenimente culturale puse pe hold momentan.

Canapeaua e dedicată lucrului propriu-zis (e-mailuri, strategii, scris de la articole la statusuri de Facebook), cu pisica alături și încă o cafea la îndemână. Research-ul nesfârșit de subiecte pentru newsletter, tematici de meetups, campanii pe proiecte neglijate și contactatul de oameni pentru jurnalele de lucru de acasă se fac invariabil din vârful patului, între perne, tot cu pisica Daichi Mei pe post de partener de conversație, furnizor de feedback și de gheme de blană și client motivational care mă învață că no feedback is good feedback. Spre sfârșitul săptămânii sper să pun la punct o masă de lucru pentru sortat diverse proiecte handmade rămase în varii stadii de finalizare acum câțiva ani, pe care am simțit că, dacă nu le termin acum, mă vor bântui mai tare ca un coșmar de pandemie.

Nimic demn de Pinterest, inspirația e strict intrinsecă.

Anca Spiridon, fotograf: Cristian Șuțu

2. Care este rutina ta acum?

Aș vrea să spun că, după mai bine de două săptămâni acasă, am o rutină sănătoasă, fac mișcare, mănânc la ore fixe și lucrez în intervale atent planificate. Nimic nu e mai departe de adevăr, dar sunt blândă cu mine, nu pun presiune și vreau să dau timp de sedimentare și asumare soluțiilor de time management și productivitate pe care le-am învățat, în ultima săptămămână. Lucrurile se vor așeza pe locurile unde le e menit să fie, în cât timp e nevoie așa că mă las să îmi pierd motivația cam în fiecare zi la prânz și o speculez când îmi dă din nou târcoale.

3. Cât de fericit este animalul tău de companie acum?

Înclin să cred că e destul de mulțumită că mă are în raza ei vizuală mai mult decât de obicei și iau în considerare să lucrez de acasă cel puțin două zile dintre cele lucrătoare pe săptămână, când o fi să fie, de dragul ei. Hamsterul nu sesizez să aibă schimbări de rutină, tot nocturnă e.

4. Ce ai realizat creativ?

Am scris mult, cum spuneam, de la statusuri pe Facebook până la drafturi de multe articole. Credeam că uitasem să scriu orice altceva decât mailuri pentru presă și texte pentru prezentări așa că profit de mușchiul ăsta care leagă creier de taste de câte ori am ocazia.

5. Site-ul unui designer pe care îl urmăreşti constant?

Am o idee de platformă de tips and tricks pentru artiști pe timp de pandemie pe care să o implementez cu ajutorul comunității strânse la Grădina cu Artiști așa că îmi reurmăresc artiștii români preferați pe toate paginile lor de Facebook și conturile de Instagram, ca să văd cum se motivează zilele astea. Constant le urmăresc de niște ani pe Miss G Designs, pentru accesoriile ei fabuloase și pe Ophelia Overdose, care e eye candy și un agregator de alți designer.

6. Melodia de dimineaţă preferată? Melodia de brunch pe care o asculţi pe repeat? Melodia de cină pe care ne-o recomanzi? Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică?

Am să răspund la toate întrebările music related într-una căci ascult o combinație destul de eclectică, de la Burzum la Sevdaliza și nu am irosit nici măcar o secundă să evaluez dacă ascult ceva să mă trezească, altceva să mă relaxeze și cu totul altceva să mă motiveze – orice îmi tuna, aia cântă Youtube-ul sau Spotify-ul. Mi-e mult mai dor de muzica live și de concerte, mergeam la cel puțin 3 – 4 super diferite pe lună.

7. Spune-ne 3 seriale pe care le urmăreşti pentru că sunt în trending?

Nu urmăresc niciodată nimic în trending, mare hipstereală. 😊 Am trăit cu oroarea de aștepta mai bine de un an un sezon când am văzut Battlestar Galactica și cu unghiile roase de la o săptămâna la alta când cu Hannibal, deci mă uit doar când am garanția că s-au terminat definitiv, până când o idee de sequel sau prequel îmi strică planul. Eu oricum uit în maxim o lună detaliile unui film / serial deci pot vedea la nesfârșit lucruri care mi-au plăcut.

Pot spune că relativ aproape de data lansării am văzut Hemlock Grove, Taboo, Penny Dreadful, Stranger Things, The Haunting of Hill House, NOS4A2 și noul sezon din X Files. Rezist greu unui horror fresh și recunosc că, înainte să văd un nou sezon din American Horror Story mă uit la toate celelalte în ordine cronologică. În. Fiecare. An.

8. Trei seriale/ filme pe care le urmăreşti acum dar nu sunt atât de la modă?

Sunt în a treia misiune de The X Files (cel adevărat, nu cel nou), căruia îi va urma Twin Peaks și toate serialele făcute vreodată după Stephen King.

9. Ce videoclip muzical şi /sau podcast creativ ai descoperit sau redescoperit?

Hype-ul podcasturilor nu m-a prins niciodată, nu reușesc nici măcar să ascult audiobooks. Muzica mai mult am ascultat-o decât am văzut-o dar dau mai departe aceste scurt metraje neștiute ale unor regizori pe care îi știm pentru cu totul altceva: Taika Waititi, Christopher Nolan, David Lynch, Martini Scorsese și Ana Lily Amirpour. Ah, Spike Jonze are un soi de videoclip muzical cu minunata FKA Twigs dansând, nu cântând, deci cred că am acoperit ușor subiectul. 😊

10. Ce carte citeşti acum?

Miasma – Mic tratat de rezistența materialelor de Flavius Ardelean, se descarcă gratuit de pe site-ul lui dar sunt fan acum și o să îi cumpăr ABSOLUT toate cărțile.

11. Ce site ai descoperit acum, şi ti se pare că trebuia să îl descoperi mai devreme?

Mă delectez cu toate tururile online ale muzeelor în care probabil nu voi ajunge prea curând care, funny fact, erau acolo, dar la care nu mă gândisem vreodată să mă uit.

12. Ce party/ muzeul/ galerie online urmăreşti acum?

Îl urmăresc cu interes pe Alain care m-a avut, cum se spune, la prima vedere și care mi-a făcut un portret când eram super tristă acum vreo 2 săptămâni.

13. Ce idei geniale ai avut în ultima perioada?

Cred că platforma de tips and tricks de la freelanceri pentru oamenii care lucrează de acasă a fost o idee destul de bună, n-aș merge până la genială totuși. Dar simt că mai vin de acolo câteva. 😊

PS: Scopul acestui mini-interviu este pur motivaţional și inspirațional. #StayHome & Be Creative!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share