#StayHome Creativ cu Ioana Dodan

Distribuie articolul:
Share

Ioana Dodan, arhitectă şi fotografă de Brand Personal la The Fab Squad a răspuns la #StayHome Creativ.

1. Cum arată atelierul/biroul tău?

Suntem eu şi soțul meu într-un dormitor din casa părinților mei, unde am venit ca sa avem ajutor cu Toma şi să putem lucra.

 

2. Ce ai schimbat pentru a te simţi ca la birou?

Am închis ușa. Ca sa nu mai intre cel mic peste noi. Este dormitorul nostru / biroul nostru din casa părinților mei din Bacău – unde ne-am mutat pe perioada pandemiei ca Toma (băiețelul nostru) sa aibă mai mult spațiu si distracție.

3. Ce ai adus de la serviciu/ din atelier pentru a te simţi şi acum business?

Un ringlight, aparatul foto, laptop si mouse. Totul e acum online, cred ca as putea sa supraviețuiesc doar cu telefon şi laptop multe zile.

4. Care este rutina ta acum?

Mă trezesc la 7:30, fac yoga, mănânc mic dejun, ma joc cu Toma – lucrez pana la 13:00 – prânz – lucru pana la 18:00 – Toma time – 21-23 – filme şi cărţi.

5. Cât de fericit este animalul tău de companie?  nu am animăluț.

6. Simți că acest timp petrecut acasă te inspiră mai mult? Ce ai realizat creativ?

Am început sa fac LIVE-uri pe pagina The FAB Squad despre Brand Personal Vizual, am învățat multe pe partea de Video, am timp pentru clienții mei pe zona de grafica, am bucuria de a lucra cu mulți oameni faini online şi mă simt norocoasă. Am creat o prezentare pentru diverse comunități despre Brand Personal Vizual.

7. Site-ul unui creativ pe care îl urmăreşti constant şi vrei să il recomanzi cititorilor noştri? De ce îl urmăreşti pe acesta?

Citesc dor.ro. Sunt foarte mișto in pandemie. Realiști si empatici. Îmi place si ce se întâmpla pe Unteatru si pe Teatrul Țăndărica.  Ambele transmit piese live pe Facebook si e minunat.

8. Ce site din industria creativă ai descoperit recent, şi ti se pare că trebuia să îl descoperi mai devreme?

Că e foarte posibil să te vezi online pentru multe chestii. Şi zoom. Care e genial.

Si MASTERCLASS – un site cu masterclass-uri in cam tot ce iți poți imagina de unde am învățat despre negociere de la Cris Voss, fotografie de la Annie Leibovitz şi Creativitate de la cei care au una dintre cele mai faine agenții de publicitate – Jeff Goodby & Rich Silverstein <3

9. Ce muzeu/ galerie online urmăreşti?

https://www.artsy.net/

10. Tips and tricks de motivatie şi productivitate care dintotdeauna au funcţionat pentru tine şi funcţionează şi acum? Care sunt noile tips & tricks care te motivează să fii creative şi pe care le-ai descoperit în ultimele 7 zile?

Intră în comunități pe zoom. O să înveți ceva de la cineva, garantat. Poți sa îți faci şi tu comunitatea ta şi să învățați unul de la celălalt.
Also…take your time. Nu te grăbi. Nu lua decizii foarte mari acum.
Drink prosecco!

11. Care sunt melodiile happy preferate, top 3?

Baby Girl – Bryce Vine, Purple Hat- Sofi Tukker, Jump in the line – Harry Belafonte.


12. Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică pe care o asculţi dintotdeauna, şi care reuşeşte şi acum să te motiveze?

BackStreet Boys – orice <3

13. Spune-ne 3 seriale noi pe care le urmăreşti acum? Şi un serial care este guilty pleasure?

  • UnOrthodox
  • Modern family
  • Working Moms
  • Next in Fashion – guilty pleasure

14. Ce videoclip, muzica, tutorial şi/sau podcast creativ ai descoperit sau redescoperit?

Orice de la MASTERCLASS – sunt minuni!!!
Ascult podcastul “Pauza de bine” cu Cristina Otel

15. Ce carte ai pe noptieră? Ne poți recomanda o carte bună pentru o lectură liniștită și relaxantă?

Acum citesc o carte de specialitate – Brand de Simona Gabriela Buzatu

16. Oferă-ne un sfat/citat/ proverb haios, insolit care te-a scos dintr-o stare stresantă

„When written in Chinese, the word crisis is composed of two characters – one represents danger, and the other represents opportunity.” John F. Kennedy

PS: Scopul acestui mini-interviu este pur motivaţional și inspirațional. #StayHome & Be Creative!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share