CITEȘTI

Creative Night Talks cu arh. Florin Enache

Creative Night Talks cu arh. Florin Enache

Distribuie articolul:
Share

Pe 1 octombrie,  seria de conferințe Creative Night Talks continuă cu  arh. Florin Enache, co-founder #Better. Detalii despre eveniment găseşti şi aici pe evenimentul de facebook.

Conferinţele online Creative Night Talks invită creativii, persoanele interesate de domeniul creativ şi nu numai să participe la o întâlnire cu Florin Enache moderată live de Mihaela Ion , joi 1 octombrie 2020, de la ora 21.00 (GMT+3) . Vă recomandăm să folosiţi hashtagul #CreativeNightTalks, să urmăriți evenimentul live pe Facebook Revista Atelierul si Facebook Radio România Cultural și siteul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferinţele Creative Night Talks.

Înregistrările precedente din cadrul Creative Night Talks sunt disponibile:
– pe www.revista-atelierul.ro
– pe contul Revistei Atelierul de youtube: https://bit.ly/3gBqTFU
– pagina Revista Atelierul de facebook: https://www.facebook.com/revista.atelierul

Florin Enache

Co-fondator al unui ONG  :  #better Initiativa pentru responsabilitate în construcţii – Florin Enache, arhitect, preocupat si de confort şi locuire, dar şi de riscuri şi patologie în mediul construit.

Cu o experienţa de 15 ani, sunt un arhitect atipic în România, pragmatic, funcţionalist, dar şi preocupat de soluţiile HUMAN CENTRIC în construcţii şi de principiile de CASA ACTIVA, tocmai pentru că avem nevoie tot mai mare de oameni, de comunitate, de redescoperirea unei locuiri UMANE înainte de orice, dincolo de presiunea “profitului”…pe un fond profund viciat pe care îl resimţim tot mai mult în viaţa noastră urbană.

Sunt pasionat de inovaţie, de soluţii tehnice, de optimizări, eficienţă, dar şi de confort simplu, cu atât mai mult cu cât pe meleagurile noastre am fost uneori constrânsi sa “ne descurcăm şi cu ce avem” şi să funcţioneze. Am experienţă în corporaţie şi o voi considera tot timpul o completare necesara educaţiei “artistice” din şcoală. Realitatea e mult mai tehnică, m-a orientat matematic spre rezultat şi calitate. In ultimii ani, după multe convulsii într-o piata “liberă”, am avut preocupari atât în aria legislativă, fiind coordonatorul grupului de lucru OAR pentru normativul de SIGURANTA LA FOC – P118, vechi din 1999 si neactualizat, dar şi un interes real pentru comunicare simpla şi uşor de înţeles pentru publicul larg, utilizator de mediu construit, uitat de fapt de toată lumea, de toate campaniile de marketing menite mai întâi sa vândã.

Astfel, cu #better, am devenit un promotor activ al responsabilităţii în construcţii, cu accent pe implicarea celui care plăteşte la final – utilizatorul construcţiei, fie el proprietar sau chirias, având convingerea ca cel care plăteşte poate influenţa decisiv felul în care construim, prin nivelul de implicare, cunoaştere şi mai ales înţelegere a argumentelor comunitare, comune, factori esenţiali în societatea urbană  tot mai densă si tensionată, dincolo de limita proprietăţii personale. Am sintetizat beneficiile tuturor celor implicaţi în viata urbei şi am descoperit ca arhitectul, dezvoltatorul, constructorul, autorităţile în construcţii, beneficiarul construcţiei sau trecătorul pe stradă – au INTERESE, şi deci BENEFICII DIFERITE. Ceea ce vedem astazi, difuz, amestecat, vechi, discutabil tehnic, urât, nu servesc societatii in amsamblu si nivelului de civilizatie pe care ni-l dorim.

Am glisat acum câţiva ani din piata de proiectare de arhitectură către o zonă mult mai puţin explorată, aceea a obiectului si ansamblului final garantat, a beneficiilor non-profit generate de asocieri smart. PRACTIC, la acelaşi buget disponibil, poţi obţine 30-50% mai bun.

Aşa a apărut conceptul pentru blocul #better, care e un manifest deocamdată  însă are şanse mari să se materializeze într-un model de referinţă, de bună practică, eficient financiar şi poate cel mai important – primul model imobiliar care porneşte exclusiv de la comunitatea de viitori vecini.

#better înseamnã de fapt NORMAL. Acel normal pe care l-am

pierdut din neştiinţa viitorilor locatari pe care noi ne-am propus să îi gasim şi să îi ajutăm să înteleagă.

E normal să ai fereastra la baie.

E normal să ai lumina naturala.

E normal să ai spatii verzi şi parc în apropierea locuinţei.

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris. Activează în diferite galerii de artă internaţionale în calitate de curator. https://mihaelaion.com/

Creative Night Talks este un proiect semnat Revista Atelierul.

Parteneri media: AGERPRES, The Institute, Radio Romania Cultural, Magmob, Modernism.ro, IQADS, Feeder.ro, Munteanu, PRwave, Bookblog, Iqool, Design Events.

Parteneri media Creative Night

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share