CITEȘTI

Ep 47. Aleg să port produse made in Ro: Mihaela Cî...

Ep 47. Aleg să port produse made in Ro: Mihaela Cîrlugea

Distribuie articolul:
Share

Continuăm rubrica „Aleg să port produse made in  RO” cu răspunsurile inspiraţionale transmise de Mihaela Cîrlugea –  designer vestimentar & cadru didactic la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.

 Mihaela Cîrlugea se prezintă  „deşi profesoară de electronică ca meserie de bază, am simţit întotdeauna nevoia de a realiza şi activităţi artistice, de la balet, pictură până la confecţionarea de produse vestimentare. Cusutul, croitul, pictura pe haine mă relaxează şi mă împlinesc, fiind o consecinţă a unei necesităţi interioare de exprimare. Ca atare am devenit a “one woman show”, realizând fiecare produs cap-coadă, într-un firesc slow-fashion. Îmi place sa concep haine pornind de la o poveste, o poză vintage sau un pictorial de modă. Să fie unice, să exprime stările mele din momentul creaţiei.

Bucuria mea cea mai mare este atunci când cineva rezonează cu hainele făcute de mine şi le dă viaţă!”

 

Meseria de bază: Cadru didactic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Designeri preferaţi: Carmen Secăreanu, Agnes Keszeg, Atelier Jamais, Atelier Yvettes, Fandacsia, Smaranda Almăşan, Lucian Broscăţean, Câmpan Istvan ; International: Christian Dior, Rodarte, Jean-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto, Kié Lie Einzelgänger

Aleg să port produse made in RO, deoarece rezonează mai bine cu profunzimile fiinţei mele, cu estetica pe care o prefer. Îmi place să particip la târguri atât ca expozant, dar şi ca vizitator, deoarece acolo am ocazia să descopăr branduri noi precum şi persoanele din spatele brandului. Este minunat ca ei să îţi explice ce şi de ce fac ceea ce fac. Întotdeauna am descoperit oameni minunaţi şi produse deosebite, unicate de cele mai multe ori.

 

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share