CITEȘTI

Ep. 50 Aleg să port produse made in Ro: Simona Gîr...

Ep. 50 Aleg să port produse made in Ro: Simona Gîrbou

Distribuie articolul:
Share

Simona Gîrbou – specialist în marketing și comunicare, a răspuns provocării noastre de a ne menţiona de ce alege să poarte & să achiziţioneze produse made in Ro.

Prenume, nume: Simona Gîrbou

Detalii despre tine: Am terminat liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”  apoi am urmat cursurile faculții de Litere secția Romna-Știința Imaginii și un Masterat în Publicitate și Reclamă la SNSPA. Din 2010 am început să testez calea antreprenoriatului. Acum am un atelier de bijuterie contemporană – Bizar Concept – în inima Bucureștiului unde împreună cu o mâna de oameni pasionați de artă facem magia să se întâmple. Mai exact îmbinăm tehnici medievale de manufacturare a bijuteriei (granulație, filigran, fuzionare, cizelură etc) cu tehnologia modernă ( proiectare și printare 3d/ turnare în atmosfera de argon etc) pentru a obține bijuterii spectaculoase.

Meseria de bază: Aici e complicat, aș fi tentată să spun că sunt specialist în marketing și comunicare dar adevărul e că am multe competențe acreditate pentru că evoluția mea m-a purtat pe drumuri complexe. Așa că voi enumera câteva în ordine cronologică sunt grafician, filolog, specialist în marketing și comunicare, gemolog și sper că nu mă voi opri niciodată din învățat.

Designerii/creativii preferaţi: Îmi plac bijuteriile, motiv pentru care le și port. Îmi place Alys Rocks, un designer de bijuterie cu un vibe rafinat și contemporan, Cristian Xpisto – pentru puterea cu care îmbină structuri organice cu pietrele prețioase, Dot me Jewelry by Alina Constantinescu – pentru poveștile pe care reușește să le spună cu atâta naturalețe prin creațiile ei. Pentru design vestimentar prefer Komoda Design pentru țesături naturale și croieli atemporale. Sunt pasionată de genți și încălțăminte și le prefer în detrimentul altor lucruri. Îmi plac mult creațiile Koja Concept, Oana Vasiloiu și Millisimo.

Aleg să port/ achiziţionez produse made in Ro pentru că: Sunt un om pragmatic de aceea încerc să cumpăr local orice de la alimente la mobilă, design, orice. Îmi place să cred că achizițiile pe care le fac sunt conștiente și ajută oamenii care chiar aduc plus valoare obiectelor prin procesul creației. Într-o lume în care goana după fast fashion ne guvernează viețile îmi place să îmi iau răgazul de a cântări obiectele pe care le aduc în viața mea. Pe lângă aspectul asta mă atrage manufactura , atenția la detalii și poveștile spuse de un obiect realizat în serie mică. Un produs realizat de un designer va spune mereu o poveste atât despre cel care l-a făcut cât și despre cel care îl poartă. 

Articol editat de Balea Daniela.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share