EASA România: apel participanţi

Distribuie articolul:
Share

Cea de-a 42-a ediție, EASA [European Architecture Students Assembly] are loc pentru prima dată în România. Participanții se vor aduna la Călărași timp de două săptămâni, schimbând idei printr-un program plin de ateliere și prelegeri puternic legate de industria și educația arhitecturii, conduse de profesioniști și creativi din sfere divergente de activitate.

EASA este în prezent cea mai mare rețea de studenți de arhitectură din Europa, și este o platformă culturală care oferă spațiu pentru schimbul liber de gânduri, idei, metode și noi practici arhitecturale. Evenimentul anual reunește studenți și profesioniști pentru a forma o comunitate de participanți, tutori, organizatori, voluntari și invitați.

Tema acestui an își propune să exploreze scara 1:1. Multitudinea suprafețelor cu care interacționăm în viața de zi cu zi definește scara 1:1 și modurile în care o înțelegem, iar EASA 1:1 pune accent pe analiza spațială și relațiile dintre scările de desen și construcția ideilor. În cadrul celor două săptămâni se vor aprofunda implicațiile înțelegerii spațiale, artistice și sociale preluate din analiza de hărți, scări, obiecte ca instrumente inedite de măsurare și construcția de spații 1:1. Atelierele sunt organizate în mai multe categorii, precum construcție, cu diferite niveluri de complexitate, dar si de dezvoltare teoretică a ideilor legate de tema principală, precum si altele.

 EASA România are deschis apelul pentru participanți, voluntari si invitați. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 11 iunie, ora 23:59.

EASA 1:1 este organizat de EASA România, și se va desfășura în perioada 30 iulie – 12 august 2022, și invită studenți de arhitectură și tineri profesioniști, precum și studenți din alte domenii creative care sunt interesați de tematica și comunitatea EASA. Puteți urmări toate actualizările despre eveniment pe  easanetwork.org si pe paginile de Facebook si Instagram ale EASA Romania.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share