CITEȘTI

Tendinţele pentru Light + Building 22+23

Tendinţele pentru Light + Building 22+23

Distribuie articolul:
Share

Zilele trecute am participat la conferinţa de presă a târgului internaţional Light + Building 22 + 23, târg care va avea loc între 2 – 6 octombrie 2022, în Frankfurt.  În cadrul acestui articol, sunt prezentate sunt cele 3 trenduri „sensuous + imaginative”, „serious + unfeigned” şi „judicious + eminent” care  vor defini ediţia de anul aceasta.

Obiective climatice ambițioase, materii sustenabile durabile, digitalizarea avansată – tot ce este relevant pentru societate este definit și de tendințele de la Light + Building. Caracteristicile celor 3 teme vor fi explicate de agenţia de stil bora.herke.palmisano în Light + Building Autumn Edition din 2 până în 6 octombrie 2022. Într-o lume în continuă schimbare, valori precum autenticitatea, longevitatea și responsabilitatea sunt factori esențiali. Astfel, Light + Building Trends 22+23 reprezintă libertate și securitate în vremuri complicate.

Lumina este centrul unei lumi conectate inteligent. Digitalizarea și gândirea holistică schimbă designul corpurilor de iluminat și îl vor influența puternic în viitor. În prelegerile zilnice la Light + Building Autumn în Design Plaza din Sala 3.1, designerii de la agenția de stil bora.herke.palmisano vor prezenta designul corporilor de iluminat transformat prin digitalizare şi gândire holistică. Iar temele „sensuous + imaginative”, „serious + unfeigned” and „judicious + eminent” sunt cele care definesc ediţia Light + Building 22- 23.

sensuous + imaginative

Sursa pregnantă de inspirație pentru această temă este dezvoltarea digitală. Designerii folosesc imagini de reverie și vizualizări din lumile jocurilor ca modele pentru sensuous+ imaginative. Astel sunt create virtual  modele de mobilier și corpuri de iluminat care vor intra în producție doar la cerere. Tipul de estetică se schimbă în consecință. Există experiment; sunt implementate idei inovatoare, iar formele corpurilor de iluminat par a fi  siluete organice şi amorfe. Suprafețele translucide și satinate duc experiența de iluminare confortabilă în difuz și dematerializat.

serious + unfeigned

Natura este sursă principală pentru această temă. În consecință, sustenabilitatea joacă un rol major. Designerii folosesc materiale inovative sofisticate pentru ideile lor creative, iar cercetările științifice pe această temă sunt în plină dezvoltare. Ca urmare, designerii pot folosi o  varietate de materiale în  creațiile lor. De exemplu, fibrele de fructe sunt folosite pentru a face țesături de celuloză car ulterior sunt folosite la crearea de abajururi. Durabilitatea implică și flexibilitate. Corpurile de iluminat independente de o sursă de electricitate aduc lumină oriunde este nevoie. Paleta de culori este determinată și de naturalețe, de o  inspiraţie din viaţa organică,  sunt folosite tonurile calde inspirate din cromatica pământului și mineralelor.  se referă la originea vieții organice.

judicious + eminent

Un stil elegant, ce implică surprize: sursa de inspiraţie  este un limbaj familiar geometric. Detaliile tehnice subtile adaugă o notă de noutate. În special în încăperile clare cu cerințe ridicate de design, obiectele de iluminat minimaliste surprind prin rafinament interactiv: de exemplu, ramele cu LED-uri pot fi activate și deschise precum ferestrele. Candelabrele clasice primesc noi forme prin modul în care forţa de gravitaţie este luată amplu în considerare, în procesul creativ. Liniile stricte sunt echilibrate de designeri cu lejeritate fizică. Când vine vorba de materiale, aspectul catifelat inspirat din velur predomină. Gama de culori este elegantă cu nuanțe închise și puternice, iar culoarea albastră este stridentă. Culorile mai deschise temperează modelele generale liniare.

 

Trandurile definite pentru Light +Building sunt bazate pe cercetările internaţionale realizate de agenţia bora.herke.palmisano.  Această agenţie analizează constant produsele de design relevante pentru iluminat, pentru Messe Frankfurt.

Mai multe detalii:

facebook.com/light.building
linkedin.com/showcase/light-building
twitter.com/light_building
youtube.com/lightbuilding
instagram.com/building.technologies.messeffm
Website: light-building.com

Sursă fotografii: Messe Frankfurt GmbH

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share