Cum a fost la DIPLOMA Show 2022

Distribuie articolul:
Share

DIPLOMA Show s-a înscris și anul acesta pe harta culturală a Bucureștiului oferind publicului 10 zile de creativitate și o destinație reper pentru arta contemporană. 123 de proiecte artistice, 126 de artiști, arhitecți și designeri români, 17 discipline creative au vorbit despre creativitate în 2022. O experiență urbană completă cu expoziții, instalații, muzică, relaxare, networking.

Între 7-16 octombrie, ediția #9 Diploma Show a prezentat 5 pavilioane expoziționale – Galeria Senat, Spațiul The Institute, Galeria IOMO, Galeria ArtSafe și spațiile conexe ArtSafe din Combinatul Fondului Plastic. Aici au putut fi admirate de către publicul larg pasionat sau pur și simplu curios să cunoască lucrările de licență și de master ale absolvenților.

Expoziției principale i s-au alăturat workshop-urile realizate împreună cu echipa Asociației De-a Arhitectura și susținute de Globalworth. Acestea folosesc proiectele absolvenților de arhitectură drept repere în procesul de dobândire a cunoștințelor de bază de arhitectură și planificare urbană. Ampla expoziție a fost sărbătorită cu petreceri și multă voie bună în cele două weekend-uri de festival.

Pavilionul Globalworth, găzduit în Galeria Senat, a fost de neratat, la fel ca și canapeaua gonflabilă supradimensionată pe care te puteai relaxa după admirarea lucrărilor de pictură, artă murală și grafică expuse.

Spațiul The Institute a expus lucrări de sculptură, arhitectură, design de produs sau design industrial.

Pavilionul IOMO Gallery a fost un punct de atracție pentru vizitatori, aducând lucrări de ceramică-sticlă-metal, foto și sculptură.

În timpul deschiderii VIP, publicul s-a putut bucura de fashion show-ul neconvențional UNDER CONSTRUCTION realizat de Alina Gavrilă Borțun, în care au fost prezentate, în avanpremieră, colecțiile fashion ale designerilor selectați în cadrul DIPLOMA Show 2022.

Alina Gavrilă Borțun, organizatoare: „Conceptul din spatele defilării este cel de under construction, așa cum este şi un student proaspăt venit de pe băncile facultăţii, la început de drum. Totul este under construction în jurul nostru, de aici make-up-ul manechinelor.”

DIPLOMA Show 2022 prezintă lucrări semnate de absolvenți ai facultăților vocațional-creative din România: arte vizuale, arte decorative, arhitectură și design, selectate de către un Board Creativ, format din peste 40 de galeriști, artiști, manageri culturali, arhitecți, designeri, curatori și antreprenori în industriile creative: https://diplomafestival.ro/board-creativ-2022

Universități participante: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Artă și Design din Cluj, Facultatea de Arhitectură și Urbanism (Univ. Tehnică din Cluj-Napoca), Facultatea de Arhitectură „George Matei Cantacuzino” (Univ. Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte și Design (Universitatea de Vest din Timișoara), Facultatea de Arhitectură și Urbanism (Universitatea Politehnică Timișoara).

Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren

Design expozițional: BAZA. Deschidem Orașul.

Producție pavilion expozițional de scenografie: Adrian Damian

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

Parteneri instituționali: Combinatul Fondului Plastic, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociația de-a Arhitectura

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural, B365.ro, YOOH

Parteneri media: aiciastat.ro, Arhitext, ArtEncounters, Curatorialist, Designist.ro, Fashion Premium Magazine, FEEDER.ro, Festivalier, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, News.ro, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spotmedia, Zeppelin, Zile și Nopți, The Woman, Teen Press, WEEKEND Adevărul

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share