CITEȘTI

Ep. 59 Aleg produse made in Ro: Sabina Hondru Iord...

Ep. 59 Aleg produse made in Ro: Sabina Hondru Iordache

Distribuie articolul:
Share

Sabina Hondru, de la Printoteca a răspuns provocării noastre, de a ne povesti de ce alege produse made in Ro. Sabina ne-a menționat câțiva dintre designerii pe care îi apreciază şi pe care îi recomandă. Cu Sabina am discutat despre statusul industriilor creative şi cadrul Creative Night Talks, video aici.

Prenume, nume: Sabina Hondru

Sabina poartă o bluză de la Skin Deep

Detalii despre tine: Om pasionat de creativitate sub toate formele ei, am pornit din lumea cuvintelor fiind pasionată de scris și cu background profesional în publicitate și m-am dus spre obiecte, în universul producției, fie ea tehnologizată sau kraft. Produsele și serviciile oferite de proiectele mele sunt create pentru nevoile creativilor, fie ei la început de drum sau cu experiență și au la bază ideea că un design bun merită un print bun, alături de promisiunea că tot ce facem e cu respect pentru natură și oameni.

Meseria de bază: Specialist în comunicare și marketing, antreprenor creativ (fondator Printoteca, Sticker Republic, T-Shirt Van și Stereohip)

Designerii/creativii preferaţi: Este aproape imposibil pentru mine să îmi aleg preferații fiindcă văd zilnic atât de multă creativitate care îmi stârnește o grămadă de emoții noi, încât, când vine vorba de creativi am un fel de sindrom al peștișorului de aur. Adică preferații mei sunt mereu ultimii care m-au făcut să exclam wow! (și scot sunetul ăsta destul de des).

Sabina purtând o rochie semnată Ioana Ciolacu

Ador imaginația fără bariere pe care o găsesc la Raluca Băraru, îmi place cum Paula Rusu vede mereu viața cu un twist, admir liniștea colorată pe care mi-o transmite Livia Fălcaru, culorile Andreei Drobota, felul în care se joacă cu formele Loreta Isac sau modul în care ne invită Alexia Udriște să privim lumea în detaliu și mi-ar plăcea să-mi umplu pereții cu lucrările lor.
Când vine vorba de haine și accesorii am mare drag de Ioana Ciolacu, face piese time-less, sustenabile, e atentă la toate tipurile de corp și am de la ea haine pe care le-am purtat cu succes și la ședința cu părinții și când m-am dus să ard calorii dansând în club. Sunt fascinată cum rochiile de la Murmur mă pot transforma într-o divă chiar și după cea mai ploioasă zi și mi-aș cumpăra toate obiectele de site-ul Optimef. Bijuteriile pe care le port cel mai des sunt de la SkinDeep Jewelry.

Sabina și bluza ei de la Atelier Merci    

Aleg să port/achiziţionez produse made in Ro:

Îmi place să am obiecte cu care să construiesc o relație – să știu de unde vin, cine le-a făcut, de unde vine inspirația pentru ele, să înțeleg materialele din care sunt făcute. Toate informațiile astea transformă percepția pe care o am asupra produsului și mă face să nu mă pot plictisi de el. Port cu bucurie obiecte pe care le am de ani și încă am senzație de bucurie pe care o aveam din prima zi.
Apoi, primesc valoare pentru banii pe care îi cheltuiesc. Designul made in Ro oferă o calitate excepțională la un cost mic. Am des ocazia să observ efortul depus de creativi atunci când își realizează produsele și mi se pare că piața locală de design este, de fapt, la reducere.
Sunt atentă la cost per wear și aleg produse cu care știu că voi atinge un minim. De exemplu, am o rochie tare dragă pe care am dat 700 de lei, bani care la vremea respectivă au reprezentat un efort, care are un cpw mai mic decât rochii pe care am dat 100 de lei. Încă o port, deci costul ei continuă să scadă.
Nu în ultimul rând, mă entuziasmează efervescența artei locale și sunt un client fidel al Printoteca Marketplace de unde am o colecție de tricouri imprimate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Purtând un medalion de la SkinDeep Jewelry                                                                                                                                                                                                                   

Răzvan Iordache, soțul Sabinei, poartă un tricou Premium unisex Coma gold produs de Printoteca Marketplace

Imagini transmise de Sabina Hondru din arhiva personală și Bogdan Iordache-Photocube.

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share