CITEȘTI

O seară de toamnă creativă – cinci momente pentru ...

O seară de toamnă creativă – cinci momente pentru acasă!

Distribuie articolul:
Share

Cinci momente în care nu stai degeaba! O seară tihnită trebuie să însemne mai mult decât tihna obișnuită postpandemie – adică relaxare în fața televizorului și o prăjitură de savurat pe canapea, stând învelită într-o pătură pufoasă printre lumânări aromate. Eu îți propun cinci activități care să dea serii de acasă un farmec tihnit.

Propunerea mea are la bază materiale de toamnă – lemn, lână, bumbac, rășină, și culori specifice anotimpului, adică brun, galben, roșcat. Și acum, activitățile. Cum ne distrăm?

Ce poate fi mai plăcut decât să faci deja planuri legate de atmosfera sărbătorilor de iarnă? Sau poate ai prieteni a căror zi de naștere se apropie și tare ți-ai dori să-i surprinzi cu niște cadouri aparte. Dacă ai copii pe lista celor cărora vrei să le faci o surpriză veselă, cu atât mai bine. Dă o fugă virtuală până la Atelierul Păpușile vesele; te așteaptă la un click distanță. Ai să găsești acolo păpuși simpatice, de autor desigur, din materiale naturale și prietenoase cu cei mici (in, bumbac, catifea, muselină, dantelele și fundițe), pe mărimi diferite – între 14 și 44 cm. De obicei, sunt păpuși animăluțe: iepurași, șoricei, girafe, pisicuțe, brotăcei; însă vei descoperi și păpuși cu chip de copii, inspirate din celebre povești precum „Micul Prinț” sau „Mica Sirenă”, sau de personaje celebre precum Frida Kahlo.  Dacă alegi personalizare, poți cere brodarea numelui pe mânuța păpușii.

„În spatele fiecărei jucării pe care o creez stau multe ore de lucru, pun suflet în fiecare jucărie și vreau ca fiecare să fie unică. Sursa mea de inspirație este fetița mea. Ei i-am cusut prima jucărie, ea a avut toate prototipurile create de mine de-a lungul timpului! Undeva prin 2013 sau 2014 am făcut prima păpușă pentru ea. A fost o balerină. Pentru că a avut mare succes, i-am cusut o păpușă cu chip de pisică. A urmat un dinozaur pentru băiatul meu și apoi am început să facem cadouri copiilor din gașcă. La un moment dat mi-am dat seama că jucăriile meșteșugite de mine sunt foarte apreciate așa că m-am gândit să fac o mică afacere din asta.”, mi-a destăinuit Raluca, creativ mind-ul din spatele brandului Păpușile Vesele. Apropo de personalizare, foarte interesant mi s-a părut următorul fapt: se poate cere o anume expresie pe chipul păpușii. „De-a lungul anilor am făcut chiar și păpuși care să exprime diverse sentimente: bucurie, tristețe, uimire.”

Evident, din atmosfera unei seri tihnite nu poate lipsi o ceașcă de ceai. Dar nu-i așa că nu doar ce ai în ceașcă e important, cât și ceașca în sine? Atelierul Ceramic Sparrow dispune de o colecție întreagă de ceramică-educativă. Seturile realizate cu multă pasiune conțin câte o lecție legată de arta creativității și de stilurile de design.

„Cănile și ceainicele Ceramic Sparrow sunt rezultatul unor căutări și a numeroase schițe în care am vrut să combinăm geometria formelor clasice cu ergonomia și utilitatea obiectului. În cazul ceainicului Malevich, denumirea a fost dată după finalizarea obiectului pentru că forma aducea foarte bine cu arta lui Kazimir Malevich. De fapt, majoritatea denumirilor au fost date după terminarea obiectului (mai puțin în cazul ceainicului Doric – acolo, pasiunea pentru arhitectura clasică a determinat forma geometrică, robustă și bine definită, a unei coloane în stil Doric). Ceainicul Fowl seamănă cu o pasăre domestică, dar sursa de inspirație a fost designerul japonez Masahiro Mori. În cazul ceainicului Secession, a fost Art Nouvea-ul vienez.”, mi-a explicat Andreea Lăzărescu, creativul Ceramic Sparrow. Așadar, bea ceai și caută să afli câte ceva despre arhitectura clasică și modernă, despre stilurile Art Nouveau, Bauhaus, Minimalism.

 

Următoarea activitate: alege (mai bine combină) o baie fierbinte, o degustare de vin și, treacă de la mine, câteva minute de streaming. Pentru toate astea îți trebuie un singur lucru: o tavă de baie, de la Atelier Wood Design. Se așază la fix între marginile căzii, dispune de spațiu pentru pahar și de o mică fantă în care să sprijini telefonul sau tableta. Tava rezistă foarte bine la abur și stropi, fiind din lemn de stejar, tratat cu ulei pentru punțile maritime și cu ceară de lemn.

„După perioada de lockdown în România, am realizat că avem nevoie de modalități de a ne destinde și bucura de sănătatea noastră mintală, în propria casă. Tăvițele au devenit practic un simbol al relaxării, un cadou personalizat pentru cupluri și o oportunitate de a te bucura, chiar și închis în casă. Suntem o mică afacere de familie și fiecare produs este personalizat, creat special pentru client. Toate produsele noastre se pot personaliza la cerere: dimensiune, culoare, design.”, ne-a dezvăluit Dragoș de la Atelier Wood Design. Pe lângă tăvița de cadă, te poți folosi la bucătărie și de tocătorul Galaxy, un obiect de design din lemn și rășină epoxidică, ideal pentru a servi drept platou de delicatese.

 

Ce-ar mai fi de făcut? Ce-ai zice de un album foto? În Atelierul Eightera Wood Art am descoperit un album cu coperte din lemn de mesteacăn și cu 50 de pagini din carton ivory. În funcție de dimensiunile fotografiilor tale, pot încăpea până la o sută – pe dimensiunea 10x15cm. Cea mai mare dimensiune care se potrivește în acest album este de 20×25 cm. Pozele se fixează cu bandă dublu adezivă și sortarea lor îți va lua ceva timp – timp de calitate. Poți umple albumul cu amintiri pentru cei dragi sau cu fotografii care să te invite pe tine însuți la o călătorie în timp.

 

Și dacă tot am vorbit de răsfăț, nu uita de animăluțul tău de companie. Fie că ai în grijă un cățel, fie că e vorba de-o pisică, atunci când îl răsfeți simți că te răsfeți pe tine, am dreptate? La Bossulică găsești mobilier pentru câini și pisici, piesele putând fi personalizate cu numele pufoșeniei tale. Ce zici de ideea asta: asamblează-i un tunel pentru joacă și odihnă, chiar sub privirile lui nerăbdătoare.

„Coletul conține piesele de mobilier, pernele și instrucțiuni de asamblare. În medie, asamblarea durează între 5 și 20 de minute și este gândită ca un joc de lego.”, ne-a dezvăluit Laura Velea de la Bossulică. În cazul în care nu te poți decide la una dintre piesele Bossulică, iată câteva recomandări chiar de la sursă: „Dacă ne raportam doar la comoditate, «Cutiuța» are cel mai mare succes.  Este simplă și îndeplinește condiția  «If it fits, I sits». Este deja cunoscută această abilitate a mâțelor de a-și face pat în orice cutie de pantofi. Produsul nostru îndeplinește perfect toate condițiile unei cutii de pantofi plus design sofisticat.

Dacă ne raportăm la caracteristicile pe care o pisică le caută în locul ei sigur, «Taburetul» este cel mai sigur produs. Partea de sus asigură felinei priveliștea largă și supravegherea asupra casei de care ele sunt atât de mândre, iar partea de jos îi asigură intimitatea necesară atunci când vrea să scape dintr-o situație «neplăcută» ei. De asemenea este ideală pentru casele cu două feline.” Evident, materialele sunt prietenoase cu mediul și cu proprietarii mobilei: MDF furniruit. Fiecare produs se poate personaliza gratuit cu numele animăluțului și chiar cu un anume mesaj. Sursa de inspirație a fost chiar Bossulică. „Făceam machete în care el obișnuia să doarmă. Am căutat să îi ofer un loc al lui, dar nu am găsit nimic elegant, confecționat din materiale ecologice și care să ofere și confort. Atunci am făcut primele prototipuri care au fost dăruite felinelor din familia extinsă și au fost îndrăgite imediat.”

Poate că nu-ți ajunge seara pentru a trece prin toate aceste momente. Dar, recunoaște, că măcar una e pe placul tău!

Comentarii

Absolventă a Facultății de Științe Politice și Administrative (Universitatea București), Andreya Oti a urmat masteratul de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), dar adevărata împlinire și-a găsit-o ca redactor de carte și de articole online. În prezent este redactor de carte pentru copii la editura All și asigură direcția de comunicare a editurii Vremea. În același timp, din 2015 activează drept redactor al revistei de mobilă și design Magmob.ro, prilej de a îmbina pasiunea pentru amenajări interioare cu ușurința mânuirii cuvântul scris. Interesată de tot ce înseamnă noutate și creativitate în domeniul designului, consideră că numai ̈frumusețea va salva lumea ̈ – mai ales atunci când frumusețea capătă funcționalitate.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share