Nod Makerspace: Workshop design

Distribuie articolul:
Share

Nod Makerspace lansează un apel pentru participarea la un atelier de co-creație multidisciplinar, deschis experților din arhitectură, design urban, design industrial, makeri, artiști și pasionați de spațiul public, cu scopul de a dezvolta un concept de design inovator pentru un obiect artistic stradal, având un mesaj puternic referitor la poluarea cu deșeuri a râului Dâmbovița, și cu accent pe creșterea conștientizării cetățenilor și a autorităților publice asupra acestei probleme.

Atelierul își propune să lucreze cu un grup de experți pentru a crea 2-3 prototipuri de obiect de mobilier stradal cu menirea de a sensibiliza comunitatea cu privire la problema acută a poluării cu deșeuri a râului Dâmbovița și să încurajeze autoritățile publice să ia măsuri concrete pentru protejarea mediului înconjurător. Prin intermediul acestui atelier, experții vor avea ocazia să-și manifeste creativitatea și abilitățile în cadrul unui nucleu de profesioniști și vor beneficia de un cadru organizat și inspirațional pentru co-creație, în care timpul și expertiza lor vor fi recompensate.

Atelierul va avea loc în data de 3 august 2023, între orele 9:30 și 16:30, la Nod Makerspace, pe Splaiul Unirii, 160. Înscrierile pentru participare sunt deschise până pe 1 august 2023. Doritorii sunt invitați să completeze formularul de înscriere disponibil aici

Conceptul final va fi executat și expus în cadrul evenimentul manifest Dâmbovița Delivery 2023, care va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2023, în zona Timpuri noi – MIhai Bravu.

Nod Makerspace se angajează să promoveze și să sprijine proiecte artistice și inovatoare care abordează teme de mediu și durabilitate, și crede în puterea artei de a transforma și de a sensibiliza comunitățile. Prin intermediul acestui atelier, Nod Makerspace își dorește să consolideze conexiunile dintre artă și activitatea civică, pentru a genera un impact pozitiv asupra comunității noastre și a mediului înconjurător.

Acțiunea face parte din proiectul asociației Nod Makerspace: „Săptămâna europeană a dezvoltării durabile: Dâmbovița Delivery 2023”, o campanie de conștientizare și educare privind managementul deșeurilor pe apă și în jurul ei, în contextul European Sustainable Development Week. Proiectul este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Despre Nod Makerspace: Nod Makerspace este un centru comunitar și creativ care își propune să inspire și să susțină inovația, creativitatea și colaborarea, și oferă un mediu prietenos și deschis, în care oamenii pot explora și dezvolta proiecte diverse, împărtășind idei și cunoștințe. Nod Makerspace găzduiește evenimente, ateliere și proiecte de la nivel local și internațional, oferind o platformă pentru inovare și învățare continuă. Pentru mai multe informații, vizitați www.nodmakerspace.ro.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share