Răvaşe- Expoziţie de bijuterie

Distribuie articolul:
Share

„Răvaşe e o expoziţie care are foarte multe accente personale, pentru ca am pus în piesele prezentate mai mult decat imaginaţia pe care o necesită design-ul de obiect, am pus cuvinte, idei, imagini care m-au definit sau au definit o stare, a mea sau a celor din jur.
Am învăţat de mică, faptul că obiectele au o poveste şi am dorit să includ povestea clar, palpabil, în bijuteriile pe care le-am creat.


Fiecare obiect poate fi personalizat, fiecare răvaş putând purta povestea altcuiva: o scrisoare de dragoste, o fotografie foarte dragă, un text interesant, o schiţa, orice poate fi trecut pe hârtie.”

Vernisajul va avea loc miercuri, 2 februarie, la ora 19.
Expoziţia poate fi vazută în toată perioada 2 -23 februarie 2011 în Libraria Cărturesti de pe strada Mercy nr. 7, Timişoara.

Daciana Cuc a studiat arhitectura şi a deprins singură arta de a realiza manual bijuterii din fire de sârma. În ultimii doi ani a participat la mai multe expoziţii de grup, prima  expoziţia personala având loc la Praga în cadrul Nopţii muzeelor, un eveniment organizat de Institutul Cultural Român.
Expoziţia de faţă reuneşte pasiunea ei pentru fotografie, scris şi desenat in piese de bijuterie.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share