Creaţiile Anastasiei. Made in Republica Moldova

Distribuie articolul:
Share

Sigur stiţi cu toţii creaţiile Anastasiei. Fie le-aţi văzut pe diferite site-uri de profil, fie la târguri handmade. Nu aveţi cum să nu ştiţi creaţiile pisiceşti ale Anastasiei sau sculpturile sale realizate din fimo, hârtie şi carcasă de sârmă.  Aaaa, şi să nu uit, Anastasia se află în spatele brandului Ganglion.

1.Ganglion? De ce ai ales acest nume? Ce spun ceilalţi despre numele brandului tău ?

GangLiON este nickul meu de la liceu, vine de la numele meu de familie. Lumea îmi spune că e neobişnuit, iar mie îmi place pentru că mă reprezintă.

 2. Cum ai început să creezi sculpturi în fimo ? Cine a fost mentorul tău ?

Practic acest hobby al doilea an, iar mentorul meu a fost internetul. Alţi profesori nu am avut pentru că e un domeniu nou pentru ţara noastră, spre deosebire de SUA, Japonia și ţările Europei de Vest unde se practică deja de câteva decenii.

 3. Ce personaj îţi este cel mai drag din cele realizate de tine ?

Orice personaj îşi are istoria sa, totuşi trebuie să recunosc că am o slăbiciune aparte pentru motani.

 4. Ai studii în domeniul artei, al artizanatului ?

Nu am studii în domeniul artei, am absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Relaţii Economice Internaţionale în limba germană şi de profesie sunt economist-traducător. Însă pasiunea pentru artă vine din familie, ambii părinţi fiind arhitecţi.

 5. Caracterizează în câteva cuvinte stilul tău? Cu ce este unic faţă de ceilalţi sculptori în fimo, desenatori de genţi şi de oglinzi?

Nu ştiu cum aş putea să-mi caracterizez stilul, e mai simplu şi mai obiectiv ca cei din jur să o facă, ştiu că îl am şi ar fi dificil să fie copiat. Fiecare personaj e unic în felul său, dar în acelaşi timp respectă o linie stilistică bine determinată.

 6. Ce dimensiuni au sculpturile tale în fimo? Sunt integral realizate din fimo sau în interior foloseşti mingiuţe de staniol sau alt material?

Dimensiunile sculpturilor mele variază de la 5 la 11 cm, în interiorul lucrărilor mai mari pun hârtie sau carcasă din sârmă, ca să se păstreze forma şi pentru a folosi mai puţin lut.

 7. De ce ai ales ca laitmotiv pisica? Ai o pisică preferată ? Are un nume această pisica ?

Pisicile au un fel aparte de a fi, sunt independente, mândre şi agere.

Ador pisicile.  Am avut în copilărie o pisică Marusia, acum am altă pisică pe care o cheamă Juja. Ea face numai nebunii prin casă, răstoarnă ghiveciuri cu flori, se caţără până în pod pe perdele. Şi în acelaşi timp mă înţelege fără a spune un cuvânt şi oferă dragostea şi căldura sa necondiţionat.

 8. Se poate trăi din handmade din punctul tău de vedere?

Pentru mine handmade-ul este un hobby, ziua merg la muncă, iar seara şi în weekend fac sculptură, pictez şi cos torbe. Handmade-ul aduce şi venit, dar e unul instabil, de aceea cred că e bine să ai şi alte activităţi.

 9. De ce are nevoie un artizan la început de drum pentru a reuşi să-şi creeze un brand?

Alegi un nume care te reprezintă, îţi faci o pagina web pe internet, pe care apoi o promovezi, astfel lumea începe să te cunoască. Dar acestea sunt aspecte tehnice ce ţin de crearea imaginii, important este ca ceea ce creezi să fie făcut din dragoste şi cu mult suflet. Atunci, cu timpul vine aprecierea şi succesul.

 

 

Comentarii
3 Comments
  1. Ina
Share