Bobsmade

bobsmade
Distribuie articolul:
Share

Ce este Bobsmade ?

Bobsmade este un brand de îmbrăcăminte germană, condus de o singură persoană. Această marcă este bine cunoscută pentru desenele realizate pe încălțăminte, genți, căști, șepci, tablouri și tapete. Suntem încântați să aflăm ce zice omul din spatele brandului.

Când ți-a venit pentru prima dată ideea să pictezi pe încălțăminte, căști și genți? 

Am început să desenez diferite caractere în anul 2007 pe converși (Converșii lui Chuck Taylor). Am pictat și mai înainte pe haine și diferite lucruri, dar nu în stilul acesta. Acesta este primul meu design pe care l-am uploadat pe Deviantart.com:

bobsmade

De atunci, tot mai mulți oameni își doreau desenele mele pe pantofii lor. La început nici nu am vrut bani pentru ceea ce făceam!

Ideea de a personaliza căștile mi-a venit în momentul în care am primit cadou 3 seturi de căști. Și m-am gândit, de ce nu le-aș desena? Nu cred că cineva a mai făcut așa ceva înainte în modul acesta (este foarte greu să lucrezi pe o suprafață atât de mică). Acestea sunt primele desene pe căști și au atras multă atenție:

bobsmade

Sunt grozave! Care este după părerea ta, factorul principal care a contribuit la succesul Bobsmade?

Cred că am venit probabil la timpul potrivit? Sau poate pentru că făceam desenele manual și acordam tot timpul necesar pentru o singură persoană (pentru bani foarte puțini când te gândești). Plus că este ceva unic și frumos și nu e doar un obiect, este o operă de artă. Îmi place ceea ce fac și sunt mândru că pot să o fac.

bobsmade

Sunt de acord, este cu siguranță o artă. Tot timpul te-ai văzut în postura de designer?

Ei bine, nu cred că sunt un designer tipic. Nu am studiat designul niciodată sau ceva de genul acesta. E mai mult un joc în care eu am rolul de designer. Sunt tot timpul interesat de stilurile și tehnologiile noi și vreau să le încerc pe toate, asta și face ca totul să meargă bine. Și da, aș spune că în comparație cu ce am început, Bobsmade a crescut mult și mă ține ocupat, dar este și o parte bună din viața mea.

bobsmade

Cred că putem vedea dragostea pentru ceea ce faci în atenția pe care o ai pentru fiecare detaliu. Dând realitatea la o parte, pe ce element din lume ți-ai dori să pictezi?

Este o cantină mare la locul de muncă al mamei mele și firma a cumpărat tablouri imense cu mai nimic desenat pe ele cu aproximativ 50.000€ și totul arată groaznic și gri. Și când toți merg la masă privesc acest perete gri în fiecare zi. Mama mi-a zis într-o zi: “Hai să intrăm la noapte în această încăpere și să colorăm pereții și tablourile, și toți lucrătorii vor fi fericiți mâine, când vor veni să mănânce.”

bobsmade

Vai, se pare că s-au irosit mulți bani! Cred că desenele tale pe acel perete s-ar potrivi mult mai bine. Următoarea întrebare: Cât de important este după părerea ta ca un designer să aibă prezență online?

Cred că în ziua de azi este foarte important. Dar admir și oamenii care afirmă că nu au nevoie deloc de prezență online, cred că mai degrabă devin cunoscuți prin alte metode, cum ar fi ziarele, revistele sau altceva.

Eu nu prea folosesc twitter și niciodată facebook. Sunt mai degrabă rețele sociale unde poți să discuți cu prietenii. Nu sunt deloc interesat să aud că cineva merge la culcare sau că se află la muncă sau ce a urmărit la TV; pur și simplu nu este pentru mine. Deviantart și puțin din Myspace sunt  mult mai potrivite pentru mine pentru că sunt  despre artă și vizitezi aceste site-uri ca să urmărești arta ci nu să citești lucruri personale. Este doar punctul meu de vedere, pentru că fără  Deviantart nimeni nu ar fi aflat vreodată de Bobsmade.

bobsmade

Interesantă părere. Ok, iată o întrebare la întâmplare: Ce vrei să faci mai departe?

Am de gând să dezvolt un forum pe site-ul meu unde vizitatorii să discute despre experiențele lor în a personaliza încălțăminte sau alte elemente, ce produse își doresc și de unde să le ia. Pentru că noi locuim în diferite părți ale lumii și avem diferite materiale în magazine, vreau să încurajez oamenii să împărtășească ceea ce cunosc. Eu deasemenea nu am secrete, am spus tot ce știu în numeroase filmulețe (deasemenea tutoriale care or să apară în curând). Primesc multe întrebări în fiecare zi despre ce materiale trebuie să folosească, iată de ce vreau un spațiu pentru discuții.

bobsmade

Cred că este o idee minunată! Sunt sigur că multă lume o să aibă de câștigat de pe urma acestui forum.

Dacă doriți să vedeți mai multe lucruri frumoase marca  BOBSMADE accesați următoarele linkuri:

Autor – Diesel Laws
Tradus în limba română  – Gabriela Galamaga
Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Gaby

    21 martie

    Multumesc Andreea 🙂 Chiar imi place ce fac ei 🙂

  2. Andreea

    12 martie

    Gaby, baietii de la Es Padrilos picteaza pe textile: https://www.facebook.com/es.padrilos?sk=photos

  3. Gaby

    9 martie

    Este cineva și în România care poate să picteze pe încălțăminte în așa mod?
    M-ar avea pe mine drept client fidel 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share