CITEȘTI

De la PAPION la PAPIONAUT

De la PAPION la PAPIONAUT

Distribuie articolul:
Share

Papionul îşi are originea printre mercenarii croaţi din timpul războaielor din secolul 17. Aceştia foloseau o eşarfă pentru a închide cămăşile. Ulterior este denumit cravată şi devine un accesoriu pentru cei din înalta societate din Franţa. Avântul lui în modă se întamplă însă la începutul secolului 19. A devenit cunoscut datorită unui celebru fashion setter al acelui secol, Beau Brummel. În anii ’50, Chanel introduce papionul şi în ţinuta femeilor, element ce a stârnit multă vâlvă şi reticenţă. În ziua de azi, papionul poate accesoriza cu succes orice gen de ţinută, fie că doreşti ceva clasic, fie că vrei să captezi atenţia celor din jur. Am găsit un citat care mi-a plăcut legat de papioane:  Majoritatea oamenilor care poartă papion o fac pentru că majoritatea oamenilor nu poartă – Winston Churchill.

Pentru că avem destui creatori de papioane şi la noi în ţară, m-am decis să aflu mai multe despre acest accesoriu, vorbind cu fetele de la Papionaut. În continuare vom afla cum au ajuns ele de la papion la papionaut, detalii interesante despre activitatea lor şi multe poze cu papionautele lor.

1. Bună, cine se ascunde în spatele acestui nume interesant?

Ne bucurăm că vă place Papionaut. Noi iubim Papionaut! Noi, adică Andra Matei şi Lilia Raicu.

2. De ce papioane şi nu altceva?

Pentru că vrem să oferim idei noi, iar Papionaut înseamnă să îndrăzneşti! Am creat papioane ce pot fi purtate zilnic, indiferent de ocazie, care pun o pată de culoare ţinutelor de zi cu zi.

3. Papionul este un element clasic, ce credeţi că puteţi aduce nou acestui concept?

Este şi va rămâne un element clasic. Noi încercăm să ne jucăm cu clasicul papion, oferindu-i diverse forme, multe culori, jeans, dantelă, accesorii…Încercăm să le oferim celor care poartă Papionaut, altceva. Uite, de exemplu, am pus un creion Ikea ca accesoriu la un papion şi a fost o idee care a avut mare succes.
Este un concept nou şi nu o spunem noi, ci prietenii Papionautului.

4. Cui vă adresaţi în primul rând? Ce fel de oameni poartă papioane?

Iniţial, am vrut să ne adresam strict bărbaţilor, care nu au o diversitate de accesorii ca a noastră, femeilor, dar după ce am purtat noi primele papioane am realizat că le putem face şi pentru femei.
Ne adresăm oamenilor îndrăzneţi, cărora le plac culorile şi care vor să fie remarcaţi.
Acesta este conceptul, însă la cerere am creat şi papioane pentru domni care ne-au cerut să fie simple, clasice, să poată fi purtate la ţinute elegante.

5. Vrem să ştim câte ceva despre colecţia Like a Rockstar. Încearcă această colecţie să reinventeze papionul clasic?

Colecţia „Like a RockStar” este preferata noastră. Ne plac accentele rock, ţintele, pielea, negru. Sunt papioane clasice accesorizate, ni se pare prea mult spus că am ” reinventat”.
Sunt papioane care pot fi purtate la petreceri tematice, la ţinute all-black sau cu un tricou simplu şi o pereche de jeans.
Un papion din colecţia „Like a RockStar” te va face remarcabil cu orice ocazie va fi purtat.

6. Care a fost cea mai dificilă sau diferită comandă pe care aţi primit-o?

Nu a fost cea mai dificilă, a fost o comandă pentru care am avut emoţii. Gaia Boutique Club a cerut mai multe papioane pentru petrecerea „Tag your love” şi a vrut un anumit material, de o anume culoare şi un model de papion al unui mare designer internaţional. A fost o colaborare reuşită pentru că au venit şi comenzi ulterioare.

7. Cu ce ţinută s-ar asorta cel mai bine papionautele voastre?

La bărbaţi ne place să vedem Papionaut în combinaţii cât mai îndrăzneţe. De exemplu, o pereche de pantaloni roşii, o cămaşă albă, un sacou bej şi un papion british style Papionaut sau o pereche de pantaloni verzi, întorşi, deasupra gleznei, pantofi roşii cu şiret, cămaşă corai, sacou bleumarin şi un papion în carouri.
La femei ne place să vedem Papionaut lăsat, nu strâns pe gât, un tricou larg, o pereche de jeans şi conversi sau o rochiţă din voal, cu o croială simplă, un papion cu buline ciclam, balerini şi o pălărie de vară.
Sunt atât de multe combinaţii, trebuie doar să îndrăznim!

8. V-aţi gândit să creaţi şi altceva? Şi dacă da, ce anume?

Ne-am gândit, dar pe viitor. Deocamdată vrem să creăm papioane cât mai interesante.

9. Ce aşteptări aveţi pentru acest proiect şi un mesaj pentru toţi cititorii noştri?

Ne dorim mult să reuşim să facem din Papionaut un brand!
Un sfat pentru cititori:
Citiţi în continuare revista Atelierul şi purtaţi Papionaut!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. mihaella.ion

    17 februarie

    Contacteaza-i pe cei de la Papionaut 🙂

  2. Andreea C.

    18 august

    mi`a cazut cu „tronc” un papion de aici :d cum pot sa`l achizitionez ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share