CITEȘTI

Sauvignon Blanc – vin alb demisec – din anul 2011...

Sauvignon Blanc – vin alb demisec – din anul 2011

Distribuie articolul:
Share

„Este un vin în întregime produs din struguri ecologici (via a fost fertilizată cu îngrăşăminte organice…….., nu s-au folosit ierbicide sau pesticide.  Strugurii au fost recoltaţi şi sortaţi manual” ne anunţă eticheta.  Care va să zică un vin bio.

Am trecut la degustare şi, deşi mie îmi plac vinurile licoroase, de desert, am fost plăcut surprinsă. M-au întâmpinat un buchet puternic, puţin aspru, de struguri bine copţi şi o culoare aurie, uşor patinată de trecerea timpului. Şi, ca să vă spun tot, l-am savurat alături de un medalion de peşte alb cu sos de muştar şi s-a dovedit a fi alegerea perfectă! Am regăsit de la prima înghiţitură tăria doar bănuită în aromă.

Ce însă mi s-a părut deosebit a fost gustul rămas. Îl pot compara cu minunatul vin alb natural pe care bunicii mei îl făceau într-un fel anume şi care era vinul special al sărbătorilor în familie.

Sursă imagine

Şi am mai sorbit puţin, aşa, „pour la bonne bouche”, cum spun francezii. Am încheiat astfel o cină gustoasă cu gândul că şi românii sunt în stare să facă vinuri ecologice şi o fac foarte bine !

Concluzia mea: încercaţi, savuraţi, fiţi mai sănătoşi! Şi nu uitaţi să-l asortaţi frumos cu carne albă, peşte sau brânzeturi. Merită.

Produs oferit pentru testare de către Pukka Food.

Sursă imagine reprezentativă

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share