A-sign – semnul unui artist complet

Distribuie articolul:
Share

Astăzi o să vă povestesc despre discuţia avută cu un artist complet, în opinia mea. Am descoperit mulţi artişti talentaţi, dar majoritatea dintre ei au un anume câmp de dezvoltare, o anumită ramură a design-ului în care activează. Ce m-a impresionat la Anita, pentru că despre ea este vorba, este complexitatea şi faptul că a încercat să pătrundă cu creaţiile sale în mai multe dintre aceste categorii sau ramuri. Astfel putem forma până şi o ţinută aproape completă din creaţiile sale…vorbesc de haine, poşete sau genţi, terminând cu accesorii şi bijuterii. Mă bucur că există şi astfel de artişti, curioşi să descopere valenţe în diverse domenii ale creaţiei şi vă invit să descoperim împreună câte ceva despre unul din aceşti artişti.

1. Bună, spune-ne ceva despre tine, vrem să te cunoaştem!
Sunt Markus-Biro Anita, designer al numelui A-sign şi soţie:). Creez în orice stadiu al zilei şi văd în multe lucruri produse noi. Câteodată deja prea multe…astfel trebuie să mă organizez şi reorganizez încât o parte din gânduri să prindă formă. Ador hainele, accesoriile şi tot ce ţine de acest domeniu. Caut şi colecţionez materiale care îmi „povestesc” ceva din trecut şi arată către un viitor. Acum lucrez în Timişoara, dar sunt din Oradea.
2. Cum te-ai caracteriza în 3 cuvinte?
Greu de găsit aceste cuvinte. Poate cei care mă cunosc pot să mă caracterizeze mai bine…creativă, sensibilă şi perseverentă.
3. Când şi cum ai început activitatea în handmade?
Am terminat secţia Textile (modă-tapiserie) la Facultatea de Arte Vizuale Oradea în 2007.  Am predat ca şi profesoară de arte plastice timp de trei ani şi din 2010 mă ocup numai de brandul meu.
4. Am remarcat că eşti un artist complet. Creezi atât accesorii cât şi haine şi poşete. Cum reuşeşti să le faci pe toate?
Sunt artist decorator şi după diplomă. Îmi plac toate produsele, încerc să gândesc o imagine, look. Fiindcă eu fac toate produsele integral, e greu să gasesc timp pentru fiecare, astfel predomină accesoriile în momentul prezent.
         
5. Ce-ţi place cel mai mult să creezi şi de ce?
Nici nu ştiu…cred că fiecare tip de produs. Dar am perioade când am chef pentru vestimentaţie sau am chef pentru decor interior. Ce este în comun în toate sunt textilele. Depinde cum mă simt, ce mă inspiră. Sigur este că îmbrăcămintea a fost punctul de pornire cam de când am avut trei ani. Încălţămintea este produsul de care nu sunt atrasă în mod special.
   
6. Care este stilul tău? Prin ce se remarcă creaţiile A-sign?
Caracteristica creaţiilor mele este varietatea în mod feminin, adică sunt schimbătoare. Ca şi stil îmi place art nouveau dar şi minimalismul. Am momente delicate, momente hotărâte şi puternice. Dar de fiecare dată încerc să arăt latura feminină a lucrurilor. Încerc să evit încărcarea produselor cu prea multe detalii, culori sau accesorii.
         
7. Care a fost cea mai dificilă comandă pe care ai avut-o?
Comandă dificilă nu am avut încă, am perioade când am multe de făcut şi atunci simt că-mi este greu. Atunci îmi doresc să am pe cineva să-mi lucreze comenzile iar eu să-mi dezvolt ideile, produsele noi.
8. Care este cea mai mare realizare şi cel mai mare vis legat de handmade?
Cea mai mare realizare a mea este că am avut tăria să încep ceea ce mi-am dorit. Fiindcă „handmade”-ul este meşteşugul meu, hobby-ul meu. Marele plan este să am un atelier cu un spaţiu de prezentare şi să am familia pe lânga mine. Aş dori să lucrez în acest domeniu toată viaţa, să pot să mă reînnoiesc mereu.
9. Dacă ai putea să începi din nou cu această activitate ce ai face diferit?
Sigur aş începe mai repede şi aş avea o mai mare încredere în mine.
     
10. Care crezi că este impactul handmade în ţara noastră şi ce ai sugera artiştilor să facă pentru a îmbunătăţi acest impact?
Mi se pare un lucru benefic că în sfârşit a aparut handmade-ul şi la noi. Mai trebuie să lucrăm mult pentru a transforma într-o viziune stabilă, să nu fie doar un „trend” trecător. Cred că cei care fac acest lucru din suflet, produc calitate cât mai înaltă, îmbină arta, originalitatea cu utilitate vor rămâne „pe piaţă”. Dar cei care „produc” din simplu motiv „asta şi eu pot”, apar din nevăzut şi se orientează doar spre  financiar, vor avea cariera scurtă şi trecătoare.
11. Ne bucurăm că ai acceptat să ne raspunzi la întrebări, îţi urăm mult succes pe viitor şi aşteptăm să vedem cât mai multe creaţii A-sign!
Mulţumesc şi eu pentru întrebări. Fiind o fire vizuală mă exprim cel mai bine prin creaţiile mele, dar sper că m-am putut prezenta şi în acest fel.
Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share