CITEȘTI

Tutorial: “Zâna Pădurii – amigurumi (III)”

Tutorial: “Zâna Pădurii – amigurumi (III)”

Distribuie articolul:
Share

Toamna este pe sfârşite! Noi am fost hărnicuţi şi am scris împreună o poveste-tutorial pe a cărei protagonistă, Zâna Pădurii, o vom cunoaşte, în sfârşit, astăzi. Cu ochii negri, dar luminoşi, părul roşu ca frunzele toamnei şi un zâmbet şugubăţ, zâna şi-a îmbrăcat straiele de sărbătoare şi se pregăteşte să întâmpine iarna :). În al treilea episod vom învăţa să realizăm capul, să îl decorăm şi să terminăm de asamblat păpuşa. Primele două episoade le puteţi citi aici şi aici, iar la finalul articolului veţi găsi linkuri către modelul original şi către celelalte tutoriale care formează povestea de toamnă.

zana-padurii

Materiale folosite în tutorial (pentru detalii despre termenii folosiţi vizitaţi acest articol în care veţi găsi informaţii despre SC – picioruș simplu, punct alunecat, lănţisor):
♥ croşeta de 4mm,
♥ acril crem (fir potrivit pentru 4mm),
♥ ac cu vârful bont,
♥ fir bumbac mediu crem,
♥ foarfecă,
♥ ochi cu şurub sau nasturi
♥ modelul ce urmează a fi interpretat,
♥ bumbac – pentru umplutură.

 zana-padurii

Rândul 1:  Începem cu un lănţişor format din două ochiuri. Lucrăm 6 picioruşe simple în al doilea ochi pornind de la croşetă.

zana padurii

Rândul 2: Înmulţim. Lucrăm câte două picioruşe simple în fiecare dintre cele 6 ochiuri. Avem în total 12 picioruşe simple.

zana-padurii

Rândul 3: Înmulţim. (Lucrăm în primul ochi un picioruş simplu, în următorul câte două picioruşe simple). Repetăm paşii din paranteză până la sfârşitul rândului. Avem în total 18 picioruşe simple.

zana-padurii

Rândul 4: Înmulţim. (Lucrăm în primele 2 ochiuri câte un picioruş simplu, iar în al treilea câte două picioruşe simple). Repetăm paşii din paranteză până la sfârşitul rândului. Avem în total 24 picioruşe simple.

zana-padurii

Rândul 5:  Înmulţim. (Lucrăm în primele 2 ochiuri câte un picioruş simplu, iar în al treilea câte două picioruşe simple). Repetăm paşii din paranteză până la sfârşitul rândului. Avem în total 32 picioruşe simple.

zana-padurii

Rândurile 6-17: Lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare dintre cele 12 ochiuri. Se lucrează în cerc, de aceea este preferabil să marcaţi cu un ceva începutul rândului pentru a nu vă încurca. Sunt 12 rânduri în total.
Atenţie! Puteţi marca folosind un fir de altă culoare încă din timpul lucrului intervalul dintre rândurile 13 şi 14. Acolo vor fi inseraţi ochii.

zana-padurii

Inserăm ochii între rândurile 13 şi 14. Se pot folosi ochi pentru păpuşi, de 9mm sau nasturi cu sistem de prindere pe spate. Eu nu am avut ochi speciali şi am folosit nasturi (moştenire din cutia magică de la bunicul meu). Distanţa dintre ochi este de 6 ochiuri. Eu am realizat acum şi nasul. În imaginea de mai sus, puteţi observa că ochii ocupă trei rânduri. În cel de jos, la mijlocul distanţei dintre ochi am cusut nasul, cu fir la fel cu acela folosit la realizarea capului. Am trecut firul de 2 ori prin două ochiuri (puteţi trece si de trei ori, cum vă place mai mult rezultatul). Tot cu acel fir am conturat si ochii creând pleoapele (de jos şi sus). În tutorialul original, după cum veţi putea citi, acest lucru se face altfel, la final. Cum am făcut eu – după ce am terminat nasul am scos firul prin partea interioară de sus a ochiului şi am creat pleoapa de sus, intruducând acul în colţul extern de jos. Pentru pleoapa de jos am trecut acul prin ochiul aflat în partea dinspre nas a ochiului şi reintrodus în coltul extern de jos. Se crează astfel un unghi.

zana-padurii

Rândul 18:  (În primele 2 ochiuri lucrăm câte un picioruş simplu, pe următoarele două le lucrăm împreună – adică scădem.) Repetăm paşii din paranteză până la sfârşitul rândului. Avem 24 ochiuri. Umplem capul bine, cu grijă să nu deformăm lucrătura, ca în imaginea de mai jos.

zana-padurii

Rândul 19:  (În primul ochi lucrăm un picioruş simplu, pe următoarele două le lucrăm împreună – adică scădem.) Repetăm paşii din paranteză până la sfârşitul rândului. Avem 16 ochiuri.

 zana-padurii

Rândul 20:  (În primele 2 ochiuri lucrăm câte un picioruş simplu, pe următoarele două le lucrăm împreună – adică scădem.) Repetăm paşii din paranteză până la sfârşitul rândului. Avem 12 ochiuri. Acum încheiem lucrul. Umplem capul bine, cu grijă să nu deformăm lucrătura.

 zana-padurii

Pentru a realiza gura există mai multe variante. Eu am situat-o pe al doilea rând în jos de la nas, pe distanţa a două picioruşe. Mi se pare ca zâmbeşte puţin :). Încercaţi şi alte expresii urmărind tutorialul original.

zana padurii

Am lucrat urechile astfel: Începem din dreapta, cum privim la poză. Se adaugă fir în dreptul gurii la aproximativ 4-5 ochiuri spre spatele capului pornind din dreptul părţii exterioare a ochiului. Lucrăm un punct alunecat, apoi, în rândul de deasupra, trei picioruşe simple. Lucrăm alt punct alunecat în următorul rând (deasupra precedentului). Încheiem şi ascundem firul în cap.

zana-padurii

Pentru a lucra cealaltă ureche (stânga cum privim la poză) am început din partea de sus, deci de pe rândul pe care am terminat lucrul la prima ureche.  Tot la distaţă de 4-5 ochiuri spre spatele capului pornind din dreptul părţii exterioare a ochiului. Am început cu un picioruş alunecat. Coborâm un rând şi lucrăm trei picioruşe simple. Lucrăm în următorul rând un picioruş alunecat şi încheiem. Va fi rândul de pe care am început să lucrăm la prima ureche.

zana-padurii

Ataşăm capul de corp astfel: Treceţi acul prin capătul părţii superioare a capului şi, fără a prinde lucrătura, scoateţi acul prin deschizătura în care va intra gâtul. Trecem acul prin gât între rândurile 4 şi 5. Introducem acul cu aţă prin deschizătura din partea inferioară a capului şi, tot fără a prinde lucrătura, îl trecem prin interiorul capului, urmând să iasă sus, unde se află şi capătul firului. Trageţi uşor de ambele capete al firului până când gâtul va intra în locul său din cap. Aveţi grijă să nu deformaţi lucrul. Înnodaţi capetele aţei bine, și ascundeţi în lucru. Urmează să o înviorăm pe Zână. Cu ajutorul mai multor nuanţe i-am desenat obrajii. Puteţi folosi o singură culoare, aceasta a fost opţiunea mea:).

zana-padurii

Pentru a realiza peruca am folosit un fir de mohair subţire şi o croşetă de 2.5mm. Dar, dacă veţi folosi un fir pentru croşeta de 4mm puteţi lucra paşii de la 1 la 5 şi apoi continuaţi de la rândul 6 până când veţi observa că peruca va ajunge în dreptul urechilor şi în partea de jos a capului, langă gât. După ce încheiaţi lucrul adăugaţi firele de păr şi creaţi ce pieptănătură doriţi.

zana-padurii

Sper că v-au făcut plăcere aceste tutoriale şi le-aţi găsit folositoare. Am început în septembrie cu seria „Pe urmele ghidelor” (cu lipici, cu ac şi aţă şi amigurumi), am continuat în octombrie cu „Scorbura misterioasă” (perdeua de frunze şi fotoliul din odaie) şi încheiem în noiembrie cu „Zâna Pădurii”. Puteţi citi tutorialul original,  în engleză  aici, eu v-am oferit o interpretare personală a acestuia.

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

zana-padurii-end

 

***

Nota: Acest tutorial este realizat pornind de la modelul creat de Beth Webber, cu acordul acesteia. Nu poate fi copiat, republicat, distribuit şi folosit în scopuri comerciale. Citiţi mai multe amănunte aici.

Disclaimer: The pattern belongs to Beth Webber. I have made this tutorial with her approval, for Revista Atelierul; educational purpose only. Please do not copy, republish or sell.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] mai amintiţi de Zâna Pădurii? Ei bine, luna aceasta s-a transformat într-o "ţărăncuţă,  ţărăncuţă, cu bujori în […]

  2. Imi place la nebunie, felicitari Rux, esti atat de talentata!!! Multumim pentru tutorial, sper ca intr-o buna zi sa reusesc si eu sa creez o papusica amigurumi! 🙂

    • Rux Copilarim

      22 noiembrie

      Ma bucur ca iti place Adriana! Sa iti fie de folos si abia astept sa vad papusica!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share