CITEȘTI

Tutorial: „Inimioara foc şi gheaţă”

Tutorial: „Inimioara foc şi gheaţă”

foc si gheata
Distribuie articolul:
Share

Făurar, sau februarie, ultima lună de iarnă! Zăpada se topeşte încet, încet (unde a nins, la mine nu prea a fost cazul) şi apar vestitorii primăverii, semn că natura se trezeşte la viaţă. Tema lunii în Revista Atelierul este foc şi gheaţă.
Iubirea
o sărbătorim în fiecare clipă, dar în februarie, ştiţi deja, există două sărbători (nu vreau să facem analiza dacă sunt importate, sau tradiţionale, fiecare alege pentru el, eu mă rezum să le menţionez) care oferă îndrăgostiţilor încă un motiv, sau mai multe, de a-şi pregăti mici surprize şi de a-şi oferi daruri.Cum şi martie se apropie şi mărţişoarele se pregătesc din timp, m-am gândit să combin cele trei sărbători de poveste cu tema noastră şi am creat… inimioara foc şi gheaţă:

foc-si-gheata

Decoraţiunea pe care am realizat-o are două feţe: una albă – de „gheaţă”, alta roşie – ” de foc”.
Iată ce materiale ne sunt necesare pentru a o realiza:

 foc-si-gheata

* mărgeluţe de nisip (roşii şi albastre)
* ac şi fire pentru brodat (alb, roşu, galben, portocaliu, bleu, bleumarin)
* bumbac, pentru umplutură
* fetru (alb şi roşu)
* dantelă albă
* şnur pentru mărţişor – al meu este handmade
* foarfecă, creion şi carton

foc-si-gheata

Pentru început am creat şablonul – o inimă desenată şi decupată dintr-un carton reciclat. Folosind acest şablon am tăiat două inimi din fetru, una roşie şi una albă.

foc-si-gheata

Am ales un fir alb şi unul roşu pe care le-am pus în ac (aţa pentru brodat este formată din 6 fire subţiri). Am făcut nod doar la un capăt, am aşezat cele două inimi una peste cealaltă, introducând între ele dantela. Am început să cos până am ajuns la mijloc, în partea de sus.

foc-si-gheata

Am fixat o buclă formată de şnurul de mărţisor sus, pentru ca decoraţiunea să poată fi prinsă sau agăţată de aceasta. Un capăt l-am desfăcut și tras uşor cu croşeta pe lângă dantelă – îl puteţi coase de la bun început, eu am preferat să lucrez aşa, pentru a putea aranja mai uşor dantela, în timp ce coseam.

foc-si-gheata

Adăugăm bumbacul fixând firele şnurului şi umplem interiorul inimioarei. Continuăm să coasem până ajungem la vârf, cu grijă ca dantela să se așeze frumos.

foc-si-gheata

Urmează să decoram cele două feţe ale inimioarei. Pentru cea albă am folosit fir bleu și blemarin și mărgeluţe de nisip albastre, cu mijloc argintiu. Am creat un fulg – simbolizând gheaţa. Iată ce a ieşit:

foc-si-gheata

Pentru faţa roşie am ales să brodez cu roşu şi portocaliu şi mărgeluţe roșii cu mijlocul argintiu. Am creat câteva flăcări – simbolizând, evident, focul:

foc-si-gheata

Şi decoraţiunea este gata, pregătită să fie oferită unei persoane dragi pentru a sărbători împreună ultimele zile de iarnă, prima lună de primăvară, frumuseţea vieţii şi a faptului că existăm.

foc-si-gheata

Poate împodobi grădiniţa de pe balcon sau un pomişor la primăvară. O puteţi folosi la gentuţă sau ca breloc. Inimioara mea nu este foarte mare, o pot folosi şi ca mărţişor – un mărţişor cu două feţe!
Îi puteţi crea şi o cutiuţă drăguţă respectând cromatica:

foc-si-gheata foc-si-gheata-09

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Update fotografii cu creaţiile cititorilor:

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share