CITEȘTI

Nuntă handmade: povestea familiei Ionescu

Nuntă handmade: povestea familiei Ionescu

Distribuie articolul:
Share

Am primit o nouă poveste de nuntă handmade, de data aceasta o nuntă 2 în 1, cununie & botez. Ne face deosebită plăcere să vă prezentăm o nouă poveste de nuntă realizată cu produse handmade şi de autor şi să vă convingem şi mai mult că folosind astfel de produse, evenimentul va fi de impact pentru toţi invitaţii. Iată povestea:

Putem spune şi noi acum poveşti începând cu „La nunta noastră…”. Şi a fost o zi minunată, care s-a lăsat aşteptată 12 ani 🙂 Băieţelul nostru a fost cel care ne-a urnit din loc. Astfel am sărbătorit un dublu eveniment: nunta şi botezul.Noi ne-am cunoscut pe băncile facultăţii, ne-am îndrăgostit… Am avut o poveste de dragoste frumoasă… pentru că este a noastră… şi încă avem!

Copyright: www.LifetoPixel.ro

Mi-am dorit foarte mult să avem o temă a nunţii, ceva vesel dar şi cu bun gust.Pentru că data nunţii a fost 16 mai, am ales cireşele. Pentru că florile mele preferate sunt orhideele, nu puteau să lipsească de la eveniment! Pornind de aici, am utilizat aceste două motive, separat sau combinat, în majoritatea accesoriilor specifice unei nunţi.

M-am implicat foarte mult în organizarea nunţii. M-am gândit că cel mai bun mod de a transmite acest lucru este de a apela la accesoriile handmade. Am avut noroc pentru că prietena mea, care a fost şi naşa noastră de cununie, a intrat în magazinul Tracolla Handmade şi a întâlnit-o pe Luciana care a fost încântată de ideea noastră şi s-a implicat cu drag în realizarea micilor detalii care au fost deliciul evenimentului.

Accesoriile miresei au constat în pandantiv, cerceluşi şi agrafă pentru coc cu orhidee pentru a fi în ton cu buchetul. Naşa de cununie, fetiţa ei, naşa de botez şi domnişoara de onoare vazând lucrurile minunate realizate de Luciana, au vrut neaparat să poarte ceva realizat de ea. Toate colierele, agrafele şi cerceluşii au fost de mare efect după cum se poate vedea în poze.

Copyright: www.LifetoPixel.ro

Cum am intrat în posesia bijuteriilor, eu şi fetele ne-am gândit să nu mai apelăm la clasicele cocarde cu flori reale ci să apelăm tot la fetele de la Tracolla pentru că cele realizate de ele nu se ofilesc, arată de parcă sunt reale şi îţi rămân ca amintire după eveniment. Aşa că toţi am fost în ton. Mirele, naşul de cununie şi cavalerul de onoare au fost în ton cu bijuteriile partenerelor lor. Şi tot aşa ne-am gândit ca de restul produselor (pahare, mărturii, figurină tort …) să se ocupe tot fetele de la Tracolla Handmade.

Copyright: www.LifetoPixel.ro

Părinţii, pe care îi iubim şi le suntem recunoscători că ne sunt mereu alături, am vrut să iasă în evidenţă şi au purtat tot cocarde realizate manual.

Mărturiile am vrut neapărăt să fie în ton cu tema nunţii dar să fie şi ceva util, pe care invitaţii să le folosească ulterior.

Am vrut însă să particip şi eu cu ceva realizat de mine care să reprezinte „semnatura” mea! Mă pricep puţin la crosetat 🙂 Astfel m-am gândit să croşetez eu nişte cireşele pe care să le inserez cumva în mărturiile pe care să le daruiesc invitaţilor. Având în grijă un bebeluş care îmi ocupa mai tot timpul, a fost o adevarată provocare să realizez aceste cireşe. A durat cam 3 luni realizarea lor. Lucram seara, după ce bebe adormea… dar când am văzut în final cum au ieşit mărturiile, am avut acea satisfacţie a lucrului făcut cu mâna ta. Şi într-adevăr a meritat timpul dedicat!

POZA 6

Astfel, am dăruit un coşulet cu un set de cireşe (realizate de mine) şi o orhidee broşă, toate fiind realizate manual. Paharele au fot superbe, bineînţeles tot realizate manual la cel mai mic detaliu şi acestea având laolalta cireşe şi orhidee.

POZA 7

Vârful de tort… hmm… aici a fost singurul aspect asupra căruia nu puteam să picăm de acord 🙂 El îşi dorea un vârf de tort clasic, cu mire şi mireasă. Eu îmi doream un mire şi o mireasă altfel…ceva animat. Cu greu l-am convins să optăm pentru cireşe animate care să ne reprezinte pe toţi trei: mirele, mireasa şi bebeluşul. Văzând vârful de tort finalizat, a fost foarte încântat de idee.

POZA-9

Căsuţa de dar a fost făcută la propunerea Lucianei de la Tracolla Handmade în colaborare cu Monica de la DecPOZA 10oraţiuni Magice şi a reprezentat un ghiveci cu orhidee.

Recomand tuturor produsele lucrate manual, deoarece apelând la artişti handmade precum fetele de la Tracolla Handmade vei fi scutit de multe drumuri, ele vin cu multe idei, pot realiza orice şi au posibilitatea de a-ţi face produsul exact aşa cu ţi l-ai imaginat şi îţi pot găsi şi preţuri accesibile.

Fotografiile sunt realizate de Costi Oprea şi de Alina & Luchian Comşa (LifetoPixe.rol).

Mulţumim frumos pentru povestea unei nunţi handmade.

Casă de piatră!!

***

Dacă vreţi să ne trimiteţi şi voi povestea nunţii voastre, detalii găsiţi aici: https://www.revista-atelierul.ro/2015/01/16/provocare-nunta-cu-stil-nunta-cu-produse-handmade/

Astfel, dacă nunta ta a fost realizată în proporţie de peste 50% cu produse handmade sau de autor şi vrei să o prezinţi cititorilor Revistei Atelierul drept inspirație, te invităm să ne trimiți până pe 31 septembrie 2015, 10 poze  (250- 300 KB/imaginea, 900x 600 pixeli) reprezentative (neapărat cu numele fotografului) la [email protected]. Nu uita să scrii şi o mică prezentare a acestui frumos eveniment și descrierea sau povestea  (scrisă cu diacritice) produselor handmade de 4-5 paragrafe. Iar dacă te simți inspirată/inspirat te încurajăm să ne scrii și povestea ta și a jumătății tale. Poveștile de dragoste sunt mereu pline de optimism, frumusețe și inspirație!

Vrem să prezentăm cititorilor Revistei Atelierul cum o nuntă realizată cu produse handmade si de autor poate fi elegantă, chic şi să îi inspirăm să îţi urmeze exemplul.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share