CITEȘTI

Grădina cu artişti – ediţia Grădina Călătoar...

Grădina cu artişti – ediţia Grădina Călătoare

Distribuie articolul:
Share

Iubim vara şi iubim călătoriile. Le aşteptăm pe amândouă cu neastâmpăr în tălpi şi nu am vrea să se termine niciodată. Ba chiar, uneori, ne-am dori să ne mutăm, de tot, cu mult mai spre tropice, unde cerul are aceeaşi culoare în fiecare zi: albastru de vară.

Pentru toţi aceia care iubesc să păşească primii pe plaje ascunse  sau, poate, din contra, în complex-uri hoteliere de lux, construite pe apă, pentru aceia care nu-şi planifică road-trip-urile sau îşi rezervă sejurul cu un an înainte, pentru cei pe care îi prinde apusul cu harta întinsă peste şaua bicicletei ori privind pe geamul unui avion, pentru voi toţi, prelungim vacanţa!

Între 27 şi 28 august, în Parcul Grădina Icoanei din Bucureşti, va avea loc ultima ediţie din acest an a Grădinii cu Artişti. Am numit-o Grădina Călătoare, fiindcă a adunat toate cele necesare prelungirii stării de vacanţă.

Gradina-cu-artisti-august-2

Veronica de la www.minuni.ro a străbătut pe jos 910 km în 40 de zile. De la poalele Pirineilor, la granița Franței cu Spania, până în Santiago de Compostella – nordul Spaniei și apoi până în Finisterre – fin de terre – la Oceanul Atlantic, locul care, pe vremuri, când se presupunea că Pământul este plat, ar fi fost capătul lumii.

A facut acest lucru ca să strângă bani pentru minuni.ro, sub umbrela căruia, în ultimii doi ani, au fost organizate mai multe evenimente de strângere de fonduri. Beneficiari au fost proiecte și ONG-uri precum Magicamp, Zi cu fapte bune, Teach for Romania, Touched Romania sau Inima Copiilor.

Veronica vine în Grădina Călătoare să ne povestească extraordinarele ei experiențe!

Sâmbătă, de la ora 20.00, Jean-Baptiste Manitou (musicoterapeut) şi Ana-Maria Anghelescu / Arlequin (antropolog) vor susţine un workshop de percuţie cu ritmuri exotice, care ne va aminti cel mai bine de dorinţa mutării la tropice.

Interactiv şi utilizând metafora ca metoda de lucru, scopul atelierului este regăsirea şi dezvoltarea ritmului propriu şi a armoniei, aducând în prezent ritualuri şi elemente ancestrale folosite de triburi: foc, apă, vânt, pământ.

Prin intermediul instrumentelor de percuţie – sud-americane, africane, asiatice, geto-dacice – Jean-Baptiste ajută participanţii din cadrul atelierelor sale să se dezvolte personal şi să se autocunoască, aceasta fiind o modalitate inedită de educaţie nonformală.

Jean-Baptiste Odobeştianu (Manitou) susţine ateliere de Stand-Up Drumming – Întâlnire cu Şamanul – prin metoda TOTEM. Este specializat în tehnici şamanice străvechi, a studiat muzicoterapia în Franţa şi are o experienţă de 12 ani în acest domeniu.

Duminică, tot de la ora 20.00, avem jam session cu două chitări şi un cajon, iar publicul se va folosi de diverse obiecte, pentru un mare concert unplugged, ca în jurul focului de tabără.

Muzica străzii va fi fundal sonor pentru plimbările pe aleile parcului, în timp ce admiraţi bijuterile, hainele şi accesoriile, tablourile, decoraţiunile şi alte lucruri de purtat, de gustat, de luat acasă sau în călătorie. Aducem artişti de stradă pe care poate i-aţi mai văzut sau auzit, prin Bucureşti sau alte oraşe şi pe care veţi avea ocazia să îi şi cunoaşteţi.

În zona de ateliere va lucra ceramică Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, se va putea studia tehnica ebru (pictură pe apă şi trasferată apoi pe hârtie) cu Asociaţia de Prietenie Romano-Turcă și vor fi ateliere despre tehnnica decoupage, susținute de Igloo after-school.

Călătoarele cochete îşi pot lăsa părul în voie la împletit pe mâna specialistelor Cosânzene (https://www.facebook.com/cosanzene/?fref=ts), îşi pot face codiţe colorate la Artizane (https://www.facebook.com/coditesipovesticolorate/) sau tatuaje temporare cu Henna Journey (https://www.facebook.com/hennajourney/?fref=ts).

Haideţi să prelungim vacanţa!

Intrarea la Grădina cu Artişti – ediţia Grădina Călătoare este liberă. Evenimentul este un preview în aer liber la ediţiile din noiembrie ale festivalurilor Tea&Coffee Festival şi Asia Fest.

Parteneri: Primaria Sector 2, Asociaţia de Prietenie Româno-Turcă, Sarang Hangug, Festivalul Namaste India

Save

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share