Prăjitură cu arome de Crăciun

Distribuie articolul:
Share

Crăciunul – perioada magică în care toţi suntem mai buni, mai generoşi şi probabil mai…pofticioşi.

Trebuie să mărturisesc că nu am foarte multă experienţă în lumea gastronomiei, de aceea vă promit că deliciosul chec este foarte, foarte uşor de făcut. De fapt am luat reţeta de bază de la cel mai simplu chec şi am adăugat arome numai bune pentru sezonul friguros: portocale şi scorţişoară.

Astfel, avem nevoie de:

– 100 gr. unt (este foarte important ca acesta să fie la temperatura camerei)

– 125 gr. zahăr

– 1 plic zahăr vanilat

– 2 ouă mai mici

– 150 ml. lapte

– 250 gr. făină

– 1/2 plic de praf de copt

– 1 esenţă portocale

– 1 portocală

– coaja rasă de la o portocală

– pulbere scorţişoară

Încă o precizare: tava mea pentru chec este mai mică, aşa că dacă aveţi o tavă mai măricică puteţi dubla cantităţile.

Primul şi primul lucru pe care îl facem este să preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi, într-un vas mai măricel, amestecăm cu mixerul untul – la temperatura camerei – cu zahărul şi plicul de zahăr vanilat. După ce am obţinut o pastă cremoasă, adăugăm pe rând ouăle şi mixăm în continuare până obţinem o cremă bogată.

Amestecăm făina cu praful de copt şi le adăugăm in compoziţie, alternând cu laptele. Acum este momentul să adăugăm esenţa de portocale şi coaja rasă de la o portocală. Tot acum am pus şi un vărf de linguriţă de scorţişoară.

Pregătim taviţa pentru chec cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi făină, apoi punem compoziţia preparată în tavă. Pe aceasta o decorăm cu felii de portocale (care se vor scufunda în prăjitură) şi scorţişoară.

Punem tăviţa în cuptor pentru 35-40 minute. Puteţi testa dacă este gata cu celebrul test al scobitorii.

Rezultatul:

Mi-a plăcut foarte mult cum a ieşit, iar noi ne-am bucurat de el în timp ce decoram bradul de Crăciun. Este un desert simplu şi aromat numai bun pentru micul dejun pe timp de iarnă, pentru colindători sau pentru masa de Crăciun.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. larisa

    10 noiembrie

    ff buna prajitura. numai ca mie nu prea imi place gustul pe care il au portocalele dupa ce am scos prajitura din cuptor si nici nu prea s-a copt acolo unde au fost portocale pt ca le-am curatat si de pielita alba..data viitoare o s-o decorez doar cu scortisoara 😀

  2. DreamCreations

    24 decembrie

    🙂 Mi-ai dat o idee buna de prajitura! Il astept pe mos cu chec 😉

  3. emi

    21 decembrie

    yamiii! maine iti urmez exemplu, in seara asta fac rost de tava!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share