We love Kittenhood!

Distribuie articolul:
Share

O cunoaşteţi pe site-ul Atelierul drept Kittenhood, şi în fiecare luni ne impresionează o serie nouă de produse handmade inspiraţionale. Acum puteţi să o cunoaşteţi şi pe Daria artista şi artizanul în handmade.

 1. Eşti una dintre “veteranele” Revistei Atelierul? Cum ai intrat în acest proiect şi ce apreciezi cel mai mult la el?

Fac parte din redacția revistei încă de la început – am vazut un anunț că se caută colaboratori pentru un asemenea proiect și m-am înscris imediat. Așa am cunoscut o mulțime de lume interesată de handmade, am început să învăț să lucrez în Photoshop  și să fiu „la curent” cu tendințele în domeniu.

2. Cum te definineşti în calitate de creator de produse unicat? Prin ce se caracterizează stilul propus de tine?

Ca și creator, oscilez între diverse tehnici și cred că încă nu mi-am găsit stilul definitiv. Accesoriile mele sunt feminine și romantice, deseori copilărești și jucăușe. Îmi plac în special materialele textile fine și mai recent broderiile.

3. Numeşte 3 artişti în handmade pe care îi admiri, şi spune-ne cum te influenţează stilul lor?

Îmi place mult The Vamoose, cu bijuteriile delicate și totuși simple, care m-a influențat direct; Lucky Jackson, o tipă foarte talentată care coase câte o broderie pe zi; Takiyaje, care face cele mai interesante vulpi din lume.

4. Cum ai început să handmade-uieşti? Vrem detalii, multe multe detalii.

Am început spre finalul lui 2009, când o prietenă a avut ideea că “putem face și noi cordeluțe“. Atunci erau mai puține târguri în Cluj și căutam tot timpul pe Google informații despre așa ceva. Așa am ajuns și să am blog, fără de care nu mă închipui acum. De la cordeluțe am trecut la clei polimeric, apoi mi-am luat mașină de cusut și am făcut genți…  Apoi am ajuns să lucrez mai mult cu materiale vechi, de la bunica mea.

5. Inafară de redactor Atelierul, creator de produse handmade care este meseria ta de bază?

Am absolvit Litere și Multimedia și sunt freelancer – scriu, cel mai des pe subdomenii din modă.

 6. Din experienţa ta ce trebuie să facă/să nu facă un artizan la început de drum? Ce sfaturi îi oferi?

Cred că trebuie să aibă răbdare și să își planifice detaliat “debutul”. Mie acum îmi pare rău că am pus la vânzare la început produse care nu erau de cea mai bună calitate și pe care nu mi  le-aș dori în portofoliu. Tot așa cu pozele slabe, cu încercări eșuate de identitate de brand…  Îmi place când un designer/artizan se lansează direct cu o imagine coerentă, chiar dacă va alege să o schimbe cu timpul.

7. Tu îti porţi creaţiile?

Port mai puține accesorii decât ar trebui, având în vedere că sunt mereu tentată să cumpăr altele noi sau să mi le fac eu. La început îmi purtam mai des creațiile decât acum deși, până la urmă, le fac după propriul model estetic.

8. De asemenea din punctul tău de vedere cât este inspiraţie, şi cât este pasiune în realizarea produselor handmade?

Din păcate, din pură pasiune nu știu câte se pot face. Este nevoie de inspirație ca lucrurile să prindă contur, de oriunde ar veni aceasta.

9. Cea mai insolită comandă realizată? Sau o poveste proprie faină în calitatea ta de artist în handmade.

Anul acesta am participat la un eveniment unde am văzut o fată purtând o broșă făcută de mine cu ani în urmă. A fost tare drăgut, mai ales că era un mărțișor, probabil primit de la cineva care l-a cumpărat de la mine. Aș vrea să zic că am mers la ea și ne-am împrietenit, dar de fapt am păstrat informația pentru mine.

10. Top 3 pentru tine cu cele mai interesante articole de pe Atelierul.

https://www.revista-atelierul.ro/2011/08/02/regatul-maiei-grozavescu/

https://www.revista-atelierul.ro/2010/06/21/video-artizanii-care-au-participat-la-lansarea-atelierul-in-cluj/

https://www.revista-atelierul.ro/2011/06/06/fetele-pe-2-roti-si-viata-lor-colorata/

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] s-a consolidat şi mai bine, Anca devenită Anca Ionescu este coordonatoarea redactorilor, Daria este omul nostru cheie pe social media, Raluca fotografa Atelierul este prezentă la orice […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share