CITEȘTI

Dmitriy Polyakov și bijuteriile lui de excepție

Dmitriy Polyakov și bijuteriile lui de excepție

Distribuie articolul:
Share

Salut. Azi vreau să vă fac cunoștință cu Dmitryi Polyakov, un artist extraordinar care face bijuterii unice pline de culoare și detalii. L-am descoperit de mai demult și abia acum am prins la curaj să-l invit la un schimb de întrebări și răspunsuri pentru Revista Atelierul. : )

10256684_10202940090196559_6757282327948663459_o

Dmitriy Polyakov, foto de Artem Portnoy

Povestește-ne despre tine Dmitriy. Când ai înțeles că o carieră de bijutier este una potrivită pentru tine?

La începutul anilor ’90, eu am venit în SUA din Republica Georgia. Acolo am absolvit Academia de Arte Plastice, unde am studiat Grafică și Sculptură. În SUA, am lucrat cu arta mozaicului și o gamă largă de alte disciplini în artă. Acum sunt un artist cu experiență profesională de peste 23 de ani în arta decorativă, design, publicitate, grafică și web design. Mai bine de 5 ani în urmă, am decis să mă concentrez pe designul de bijuterii, utilizând tradiții și tehnici vechi de emailare Cloisonné pe suport de argint și aur.

Galactica2_1280

„Galaxy Collection”  © Design de Dmitriy Polyakov

luminus3

„Luminus Collection” © Design de Dmitriy Polyakov

Se pare că atunci când faci bijuteriile, începi de la un desen ca reper. Am văzut câteva din lucrările tale sunt făcute pe baza unor desene. De unde sunt desenele?

Mă inspir din mai multe ramuri ale artei precum mozaicul, vitralii și pictură. Temele de culoare și modelele de picturi și grafică ale cunoscuților artiști ca Kandinsky, Klee și Miró sunt la fel o sursă de inspirație pentru mine.

il_fullxfull.443733126_5c4z

„Vita Small Gilded” © Design de Dmitriy Polyakov

hummy1

„Hummingbird Collection” © Design de Dmitriy Polyakov

Creezi personal designul sau reproduci și desenele altora în bijuteriile tale?

Ideea era să transfer orice linii de desen  figurative sau decorative, picturi sau design în bijuterii colorate, folosind abilități unice ale tehnicii Cloisonné. Cred că am reușit să inspir o viață nouă acestei tehnici străvechi, care permite artistului o posibilitate unică să reproducă orice desen sau design în bijuterie.

nyc1

„Concentric NYC Collection” © Design de Dmitriy Polyakov

star5_1300

„Seven Pointed Star Pendant” © Design de Dmitriy Polyakov

Design-urile pandativelor, cerceilor și brățărilor create de tine sunt absolut minunate. De fapt, acest gen de bijuterie te deosebeşte de mulți alți artiști din sfera ta. Spune-mi te rog cum ai ajuns la această idee reușită? 

Îți mulțumesc pentru complimente. A început ca o metodă de a captura energia creativă spontană a creațiilor copiilor.
Am colaborat cu copii și părinții acestora pentru a transfera lucrările lor unice de artă  în bijuterii de familie care să reziste în timp. Aceste piese personalizate întruchipează viziunea unică și libera imaginație a copiilor. Am dezvoltat noi tehnici de a conserva arta originală a copiilor transferând desenele acestora în design-uri pentru pentru bijuteriile smălțuite manual prin tehnica cloisonné. Acest gen de proiecte au fost executate sub brandul personalizat de design –  Awked (Art With Kids) Design.

mermaid1

mermaid3

„MERMAID Rings” © Design de Dmitriy Polyakov Awked Design

matis3

Procesul de emaliere Cloisonné

matis5

„MY WHOLE FAMILY Pendant” pentru Matisyahu

Când am devenit mai sigur de tehnica de realizare, am început să lucrez la designul brand-ului personal numit  DIMONUS,  care  a devenit cunoscut și a primit deja premii de design.

Ce materiale folosești pentru a crea bijuteriile și unde lucrezi? 

Pe scurt despre procesul de lucru…

Smalțul (sticla) este zdrobită până se transformă în pudră oarecum mai fină decât zahărul granulat. Panglici fine de fire de argint  sau aur de 24K sunt plasate pe suprafața de bază și sudate să-și mențină poziția. După ce firele sunt trase în locul dorit, straturi subțiri de smalț colorat sunt așezate în fiecare celulă utilizând o perie fină din păr de samur sau unelte speciale și mai apoi arse într-un cuptor special numit kiln*  la temperatura de 1475 de grade Fahrenheit timp de 3 minute. Acest proces este repetat până smalțul sau sticla topită atinge vârful firelor de argint sau aur.  Adânciturile frumoase din piesa smălțuită sunt create prin amestecare și umbrirea de diferite transparențe și prin trasarea repetată a firelor de argint sau aur.  Până la 20 de fire pot fi folosite în fiecare piesă. Atunci când procesul de emailare este finisat, piesa smălțuită este lustruită și detaliată.

redsunnew2

„Red Sun Collection” © Design de Dmitriy Polyakov

sugarscull1b_1280

„Calaveras de Azúcar Collection” © Design de Dmitriy Polyakov

Ai propriul tău atelier de lucru? 

Lucrez în studioul meu de design din New Jersey cu alți câțiva asociați în câteva locații din lume.

Care este partea ta preferată în procesul de lucru?

Conceptualizarea și designul fiecărei noi piese, și primirea de feedback-uri pozitive din partea clienților mei este fericire pură.

Care este lecția cea mai importantă pe care ai învățat-o și ai preda-o altora care abia pășesc în sfera ta de activitate? 

Nu pășiți în această industrie dacă nu sunteți cu adevărat pasionați de aceasta și dacă nu sunteți siguri că aveți cu ce contribui.

Pasha_portret_PS-1

„Awked’s SAD ME Pendant” © Design adaptat de Dmitriy Polyakov © Fotografie de Yulya Osina-Fridman aka Yof

Apropo, organizezi ateliere?

O sa iau în considerare predarea unui curs de design la un program de masterat, profesioniștilor cu studii superioare.

Care sunt hobby-urile tale sau activitățile în afara serviciului? 

Desenul modelelor pe viu și schițele executate cu mâna liberă sunt pasiunile mele. Alte hobby-uri sunt  studierea antichităților și colectarea acestora, ciclismul și drumețiile cu soția și copiii mei.

Care sunt cele mai mari provocări la care trebuie să facă față un artist bijutier?

Generarea ideilor noi care nu au mai fost folosite în bijuterie pînă acum…, – gândirea interdisciplinară, cred eu, este unicul lucru care poate produce rezultate interesante.

Oare fiecare arată mai bine cu bijuterii? 🙂

Toată lumea arată impresionant! ☺

fish1

„Goldfish Collection” © Design de Dmitriy Polyakov

butterfly_tumb

„Butterfly Collection” © Design de Dmitriy Polyakov

Ce lucru poate face fiecare pentru a fi frumos în felul lui, pentru a fi el însuși? 

Să zâmbească tot timpul, să nu fie prea serios cu el sau lucrul pe care îl face, să fie cât mai natural, și să se accesorizeze cu lucrurile pe care le îndrăgește cu adevărat.

Care este cel mai mare succes din cariera ta ? 

Nu cred că am ajuns la cel mai mare succes deocamdată☺  Cred că cel mai mare succes este să te înconjori de oameni talentați care gândesc ca și tine, să creezi produse dorite și îndrăgite de oameni, și să transformi ideile tale într-o afacere de succes.

Ai câteva expoziții? Participi la târguri de bijuterie? Dacă da, atunci unde? 

Țin pasul cu noile tendințe și design în industria de bijuterii. Am participat la multe spectacole și expoziții private de bijuterie, dar prefer totuși competițiile și expozițiile online.

cranes4_1300

„Crane Song Pendant” © Design de Dmitriy Polyakov

bracelet3

„Evil Eye Bracelet” © Design de Dmitriy Polyakov

Porți sau achiziționezi lucruri făcute manual? De ce?

Îmi plac accesoriile pentru bărbați, dar unicul accesoriu pe care trebuie cu adevărat să-l port este inelul de căsătorie ☺ Eu susțin artizanii și am prieteni designeri preferați, ale căror bijuterii mi-ar place să le port.

Ai un mesaj pentru oamenii care își doresc să înceapă o carieră în crearea bijuteriilor? Câteva sfaturi? 

Trebuie să vii cu propria viziune. Este o industrie grea pentru a te afirma, doar dacă ai ceva ieșit din comun pentru a te evidenția. De asemenea, în lumea tehnologiilor avansate de astăzi, este foarte important să transferi legătura fizică, personală într-o bijuterie de purtat. Iată de ce am ca scop să fac bijuterii handmade de care oamenii se simt atașați într-un mod special.

Îți mulțumesc frumos Dmitryi pentru acest interviu. Îți doresc numai bine și fie ca toate proiectele tale sa fie de succes și de acum încolo.  

Interviu realizat de Gaby Galamaga
Dacă îți plac interviurile  realizate de mine,  abonează-te și la pagina mea de  Facebook.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share