CITEȘTI

Cristiana Zgripcea pentru Atelierul recomandă

Cristiana Zgripcea pentru Atelierul recomandă

Distribuie articolul:
Share

Rubrica Atelierul recomandă se reinventează şi vine cu propuneri de la creativi, arhitecţi, designeri, creatori de produse din Romania şi nu numai. Vrem să aflăm ce le place lor şi să vă convingem şi pe voi să încercaţi.

Săptămâna aceasta, Cristiana Zgripcea, arhitecta de la zgripcea.ro, vine cu propunerile sale pentru Atelierul recomandă.

 

De citit: https://www.dezeen.com/

Este, poate, cea mai completă platformă de design, acoperind toate domeniile în care acesta se aplică sau care derivă din el, articolele prezentând soluţii constructive, arhitecturale și pentru amenajări interioare, performanţe inginerești si inovaţii tehnologice.

Rubricile mele preferate sunt cele care prezintă designul de produs, felul în care sunt reinterpretate formele obiectelor din jurul nostru, în care se ating noi performanţe ergonomice, în cele mai dese dintre cazuri, punerea în operă a acestor soluţii bazându-se pe utilizarea de materiale eco-friendly sau chiar reutilizarea și reciclarea materialelor rezultate din desfacerea unor corpuri scoase din uz.

O altă categorie de articole deosebit de interesante sunt cele care prezintă interviuri cu cele mai importante personalităţi din lumea designului și arhitecturii la nivel mondial (ex. Zaha Hadid, BIG, etc.), printre cele mai recente fiind și unul cu Mihnea Ghildus de la Dizainăr (https://www.dezeen.com/2017/03/24/romanian-designers-champion-clumsy-simple-but-honest-furniture/), alături de acesta fiind și alţi români cu ale căror creaţii apărute pe Dezeen ne putem mândri.

De văzut:

Cu mult drag vă invit să urmăriţi doi dintre românii care au avut un aport în crearea unei arhitecturi puternice atât din punct de vedere estetic, cât și în privinţa performanţelor tehnice:

TedX cu arhitectul și profesorul Dorin Ștefan, cel care ne permite să trăim activ o poveste frumoasă a arhitecturii de calitate, ce va rămâne cu siguranţă o capodoperă a istoriei și generaţiilor viitoare. În maniera sa personală, degajată și nonconformistă, ne prezintă o mică incursiune în cariera sa, dar, mai interesant, bazele inspiraţionale ce pornesc de la nemuritorul Brâncuși. Pentru a descoperi mai multe din proiectele sale puse în operă, puteţi accesa www.dsba.ro.

De asemenea, un discurs foarte interesant de urmărit și, poate, motivaţional pentru tinerii care vor să facă ceva și nu realizează că a începe și a crede în ceva este aproape suficient pentru a face performanţă, este cel al lui Claudiu Butacu care, alături de colegul său Mihai Toader-Pasti, au pus bazele proiectului Efden – Casa viitorului (www.efden.ro).

De cumpărat: www.daretorug.com

Colegele noastre de la Dare to Rug au cele mai frumoase covoare din România. Acestea sunt produse din lână, oferind o gamă foarte largă de culori și texturi, dar ceea ce le particularizează este patternul, designul și combinaţiile cromatice inspirate din folclorul românesc, reinterpretat în cea mai reușită manieră actuală. Pentru această creaţie au fost și premiate de Elle Decoration România pentru cel mai bun design de produs al anului 2016.

Poate cea mai neașteptată invitaţie din partea mea, dar haideţi la bere! Ground Zero este de peste doi ani cea mai interesantă berărie artizanală din România, ale cărei baze au fost puse de doi fraţi cu aspiraţii, curaj și o imaginaţie inepuizabilă. Evenimentele organizate de ei la fabrică sau la Verde Stop Arena sunt un real succes, călcându-le pragul mii de oameni stârniţi de curiozitate sau deja consumatori fideli.

De făcut: www.thefabsquad.com

It’s a must! O ședință foto profesionistă, cu un machiaj pe măsura aşteptărilor. Ioana Dodan, architect, artist și un om al frumosului, este cea mai potrivită persoană pentru a-ţi oferi câteva ore de distracţie în cadrul unei ședințe foto la studioul său. Nu contează tematica sau scopul acesteia, Ioana va reuși să te relaxeze și să te pună în pielea oricărui personaj sau tipologii dorite. Este testată pe pielea mea… în mai multe rânduri. 😊 Enjoy!

De vizitat:

25 mai: The Institute organizează Noaptea Studiourilor de Arhitectură în cadrul celei de-a cincea ediții Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. În cadrul evenimentului, studiourile invită oamenii să le treacă pragul pentru a le cunoaște într-un cadru informal și relaxat.  Noaptea Studiourilor de Arhitectură va avea loc pe 25 mai 2017.  Proiectul este la cea de-a patra ediție și până acum a numărat peste 40 de birouri de arhitectură participante.

25 mai: Green Hours Jazz Fest

20 mai: Hotel Europa după Goran Stefanovski, Teatrul Naţional Sala Mică.

De gătit: Kunefe, delicatesă a bucătăriei turceşti

Sursa: (www.prajituridecasa.ro)

De reciclat: Reconversia funcţională a unor lăzi de articole medicale pentru armată, datând din 1979, în comodă pentru televizor.

(sursa foto: www.zgripcea.ro)

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share