2 women chefs & Mihai Toader

Distribuie articolul:
Share

Sâmbătă, 7 decembrie, între orele 14:00 și 18:30, la Viscri 32, Oana Irina Coantă (Slow Food Țara Bârsei), Mara Elena Oană (Slow Food Viscri) și Chef Mihai Toader (FRAGMENTE) gătesc pentru prima oară împreună la 2 women chefs & Mihai Toader: Post versus Masa de Crăciun. „Post versus Masa de Crăciun” este al 8-ulea eveniment din seria „2 Women Chef”, în care Oana Irina Coantă, Mara Elena Oană și invitații lor regândesc o serie de rețete transilvănene folosind ingrediente sezoniere și respectând principiile Slow Food: clean, good, fair.

Este felul nostru de a sărbători Noua Bucătărie Românească și 30 de ani de la lansarea mișcării Slow Food.
✔ Meniu tasting 10 preparate: 220 lei ingrediente locale, rețete vechi reinventate cu tehnici modern:
> 5 preparate de post
> 5 preparate de Crăciun

Accesul se face exclusiv cu rezervare pe eat-local.ro: https://bit.ly/2sf01I6

2 women chefs & guests este un proiect itinerant care a inceput pe dealuri, pe la stâne și ferme mici în căutarea gusturilor autentice și a familiilor de producători care merită susținuți și puși în valoare. Calendarul 2 women chefs & guests include anual aproximativ 10 evenimente, limitate, de obicei, la maxim 45 de oaspeți / event.  Oana Irina Coantă și Mara Elena Oană sunt născute în Transilvania, membre – fondatoare în 2 comunități Slow Food din zona Brașovului și printre primele 10 propuneri ale Slow Food in Romania pentru Slow Food Chefs Alliance.

Fie ca gătitul se întâmplă în restaurante de fine dining, fie că se întâmplă sub cerul liber, pe dealuri sau în șuri, cele 3 idei esențiale care le leagă pe Oană Coantă și Mara-Elena Oană sunt:
1. documentarea și reinterpretarea tradițiilor culinare transilvănene
2. utilizarea de ingrediente autentice, de sezon, de la producători locali mici
3. descoperirea unor talente culinare necunoscute până în prezent publicului larg din România

Chef Mihai Toader a fost unul dintre primii concurenți care s-au făcut remarcați la Masterchef Acesta a fost, însă, doar punctul de pornire pe traseul profesional care a ramificat în direcții uimitoare pasiunea lui Mihai Toader pentru arta gastronomică.
Mihai dezvoltă un stil neoromânesc, încearcand să prezinte tehnici și fragmente de gastronomie nativă intr-o manieră modernă.
Mihai și proiectul Fragmente, care se afla deja la al doilea sezon, iși propun să inspire turismul microregional și să traseze o hartă culturală a microregiunilor din România.

Degustat de: RADIO GUERRILLA, Asociația Cuimbold, Asociatia My Transylvania, Eat-local.ro, FRAGMENTE

Parteneri: Microgreens Romania, Villa Vinea, Slow Food Viscri, Slow Food Ţara Bârsei, Bistro de l’Arte

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share